Під Сєвєродонецьком загинув британський ветеран, – The Daily Mail

Під Сєвєродонецьком загинув британський ветеран, – The Daily Mail
359842 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишній британський солдат Джордан Гетлі загинув у п’ятницю, 10 червня у Сєвєродонецьку на Луганщині, де точаться найзапекліші бої російсько-української війни війни.

Його батько Дін Гетлі з Чеширу повідомив The Daily Mail, що ветеран вирушив до України після того, як російський президент володимир путін ввів свої війська на її територію 24 лютого.

Підтверджуючи трагічну подію, Дін написав у Facebook: "Я не думав, що коли-небудь буду використовувати соціальні мережі таким чином, але Саллі, Адам і я хотіли б поділитися деякими сімейними новинами з усіма нашими друзями. Вчора (10.06.22) ми отримали жахливу новину про те, що нашого сина Джордана застрелили в місті Сєвєродонецьк, Україна".

руйнування дим Сєверодонецьк

Пояснюючи обставини, Дін зазначив: "Джордан залишив британську армію в березні цього року, щоб продовжити свою військову кар’єру в інших регіонах. Розпочалася війна проти Європи, тож, уважно все обміркувавши, він вирушив на допомогу в Україну. Він любив свою роботу, і ми так пишаємося ним. Він справді був героєм і назавжди залишиться в наших серцях".

У заяві для преси Міністерство закордонних справ Великої Британії повідомило, що "підтримує сім'ю британця, який загинув в Україні".

Джордан Гетлі став другим британським воїном, який був убитий росіянами в Україні. 36-річний доброволець Скотт Сіблі загинув у боротьбі з російськими військами у квітні.

Тим часом громадяни Великої Британії Ейден Аслін і Шон Піннер засуджені до смертної кари в четвер у "Донецькій Народній Республіці" ("ДНР"). Міністерка закордонних справ Ліз Трасс назвала це "фіктивним вироком".

Британська сторона запевняє, що Аслін і Піннер були звичайними солдатами і мають бути звільнені відповідно до Женевських конвенцій від переслідування за участь у бойових діях.

Проросійські сепаратисти, які контролюють Донецьк, стверджують, що британці буцімто вчинили тяжкі злочини, воюючи як "найманці", і мають місяць на оскарження вироку.

stopcor.org

Теги: Сєвєродонецьк, війна в Україні,Джордан Гетлі,росія,Британія
ПРЯМИЙ ЕФІР