В Бучі окупанти робили псевдовиклики швидкої допомоги, аби знищити медичний персонал

В Бучі окупанти робили псевдовиклики швидкої допомоги, аби знищити медичний персонал
351568 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час окупації Бучі були зафіксовані випадки псевдовикликів загарбниками швидкої допомоги задля того, аби вбити місцевих медиків. На місці лікарів зазвичай чекав російський снайпер.

Про це стало відомо із ">сюжету "Еспресо.TV". 

Фельдшер Бучанської підстанції екстреної медичної допомоги Людмила Скакалова залишилася в місті під час окупації. Вона поділилася подробицями злочинів росіян в Бучі. Так було зафіксовано декілька псевдовикликів росіянами швидкої допомоги. На місці замість пораненої людини на медиків чекав снайпер. 

"Навіть 2 рази були провокації. Там сидів російський снайпер, але ми не виїхали. Тому що потім не було жодного виклику на цю адресу. Росіяни спеціально робили провокації для того щоб знищити медичних працівників",– розповідає фельдшерка.

Серед співробітників швидкої допомоги постраждав водій. Він їхав на виклик разом зі своїм сином та представником тероборони. Автомобіль потрапив під обстріл, боєць тероборони, на жаль, загинув, а водій з сином отримали поранення. 

Людмила залишилась в місті після евакуації й надавала медичну допомогу пораненим, яких привозили у підвал лікарні. Жінка так і не зізналась окупантам у тому, що вона медик. 

Нагадаємо, що Бучанський морг опублікував списки загиблих під час окупації та прохає допомогти із пошуком родичів задля їх ідентифікації та поховання. 

kievvlast.com.ua

Теги: Буча,окупанти, війна в Україні,швидка допомога,медики,росія
ПРЯМИЙ ЕФІР