СМІЛИВЕ ДОБРО ІЛЛІ ЄМЦЯ

СМІЛИВЕ ДОБРО ІЛЛІ ЄМЦЯ
330491 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кремлівський режим від початку не приховував, що метою розв'язаної ним війни є знищення України та українства, а за сто двадцять днів протистояння світ сотні разів побачив хижий ординський оскал російського світу.

Орки руйнують наші міста, спекулюють викраденим українським хлібом та відвозять у глибину дикої Євразії захоплених дітей та жінок. За військові поразки та жахливі втрати російський світ традиційно мстить насильством, звіриною жорстокістю та згарищами мирних осель.

Але доблесні ЗСУ раз у раз зривають плани російських стратегів, а за спиною армії живе, ростить дітей, ремонтує будинки та сіє хліб майбутніх урожаїв найкраща у світі країна на ім'я Україна.

У захисників гордої Нації багато одеж, і одна із них це білий халат медика. Хірурги та санітари української війни з перших днів стають на шляху смерті, яку приніс до нашої хати агресор, продовжуючи рятувати життя пацієнтів під обстрілами та бомбардуваннями, у сховищах та напівзруйнованих лікарнях.

Українським медикам доводиться не лише перев'язувати рани героїв та рятувати знайдених під руїнами міст мирних людей. Заручниками війни разом із чоловіками, жінками та старими людьми стали найменші, щойно народжені українці.

Фахівці Київського Центру Дитячої Кардіології та Кардіохірургії рятували життя українських малюків, не припиняючи операції навіть під час ракетних ударів по розташованому неподалік клініки телецентру столиці. До операційних центрів діток, яким потрібна допомога кардіохірурга, доставляють просто з пологових будинків, на санітарних машинах з мигалками.

Поспіх акушерів не є марним.

«- Часто порок серця настільки складний, що з перших хвилин життя маленька людина починає вмирати» - пояснює генеральний директор Центру Дитячої Кардіології та Кардіохірургії Ілля Ємець – «Іноді нам доводиться розпочинати операції через дві-три години після появи малюка на світ».

Ілля Ємець — досьє, біографія, медична кар'єра та скандали — DSnews.ua

Багато українських подружніх пар знали, що їхня майбутня дитина потребуватиме операції на серці, ще до 24 лютого, коли важко було повірити, що криваві битви, нальоти та палаючі міста стануть новою українською реальністю. Війна сплутала плани та долі мільйонів людей, але не скасувала права маленьких українців на життя.

Зшиваючи крихітні, в міліметр завтовшки, артерії дитячого серця, хірурги використовують пуповину та плаценту самого малюка.

Кожна така операція триває від трьох до п'яти годин, і вимагає від лікарів небувалої майстерності та відпрацьованих навичок, але команда фахівців на чолі з Іллею Ємцем, одним із найкращих хірургів планети, справляється зі складним завданням.

Метод, за яким оперують новонароджених, є авторським, його українські кардіохірурги запровадили у 2009 році. Ілля Ємець не приховує, що було складно конкурувати з існуючими світовими стандартами, але українська розробка довела свою ефективність і сьогодні дає маленьким пацієнтам впевнене право на життя.

Пацієнтами київських кардіохірургів стають малюки з Харкова та Охтирки, Сум та Чернігова, з усіх міст та областей Батьківщини, мирне життя яких спалила та зруйнувала російська орда.

Новонароджені сини та доньки великого народу розпочинають життя на берегах Дніпра, у рідній столиці, від стін якої ворога відкинули ще в березні.

Щасливі батьки дякують медикам, а Ілля Ємець, скальпель якого звично творить дива, спокійно зауважує, що здоров'я малюків залежить лише від волі Всевишнього.

З волі Всевишнього, згуртована Нація вже скоро три місяці, як дає відсіч «другій армії світу», нелюдській орді ґвалтівників та вбивць. 120 днів війни це 120 днів української перемоги над страхом та смертю, над підлістю ворогів та обережною байдужістю світу, над власними колишніми гріхами та комплексами.

Для видатного українського хірурга Іллі Ємця минулий період війни був трьома місяцями холоднокровної мужності та лікарського обов'язку, 120 днями рішучого Добра.

Попри смерть, яку приніс на нашу землю агресор, попри злісні вироки шаманів російського світу, Україна живе і не збирається здаватися. Українці б’ються та сіють хліб, чинять підірвані мости та озброюють військо, рятують новонароджених немовлят, пишуть пісні та вірять у Бога, наближаючи день своєї великої спільної Перемоги.

Слава Україні!

Теги: ЗСУ, війна в Україні,росія,Київський Центр Дитячої Кардіології та Кардіохірургії,Хірурги ,Ілля Ємець,медики,Ємець,Ємець кардіохерург
ПРЯМИЙ ЕФІР