Збите на крові? У росії триває виробництво та експорт масла "Тульчинка"

Збите на крові? У росії триває виробництво та експорт масла "Тульчинка"
324068 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поки російські військові та влада продовжують геноцид українців, деякі вітчизняні бізнесмени не гребують поповненням бюджету країни-агресора та власної кишені. Так, у російській Бєлгородській області триває робота заводу "Тульчинка.RU". Ймовірно, що власник в української та російської "Тульчинки" – один і той самий. Але про все – до ладу.

"СтопКору" стало відомо про продаж здавалося б українського вершкового масла торгової марки "Тульчинка" в Азербайджані. Втім, редакцію неабияк здивував виробник, зазначений на обгортці – ТОВ "Тульчинка.RU" зі вказаною адресою: росія, Бєлгородська обл., Красногвардійський р-н, с. Засосна, вул. Леніна, 108.

масло тульчинка виробник

Згідно з фото з Google-карт, на вході до російського заводу висить таблиця з зображенням українського та російського прапорів.

Завод ''Тульчинка.RU''

В засновниках "Тульчинка.RU" значиться кіпрська компанія "Crutes Global Limited" (Нікосія).

''Тульчинка.RU'' ''Crutes Global Limited''

У той же час, на виготовленому в рф маслі серед операторів ринку вказано українське ТОВ "Террафуд" та адреса: вул. Полковника Ганжі, 16, м. Тульчин, Тульчинський р-н, Вінницька обл., Україна. Зазначимо, за даною адресою розташований Тульчинський маслосирозавод, а також Тульчинська філія ТОВ "Террафуд".

оператори ринку - ''Террафуд'' та ''Фуд Девелопмент''

Другий оператор ринку, вказаний на пачці російського маслу – ТОВ "Фуд Девелопмент". У засновниках обох компаній – український олігарх Андрій Войтович.

Фуд Девелопмент''

Він володіє понад 50 компаніями, серед яких і великий холдинг "Терра фуд".

Чи один власник у російської та української "Тульчинки"?

"СтопКор" уважно проаналізував відкриті реєстри та виявив декілька цікавих "збігів", які можуть свідчити про те, що в компаній один і той же власник – Войтович.

По-перше, це вже згадувані український та російський прапори на вході до "Тульчинка.RU".

По-друге, це вказані на азербайджанській пачці адреси російського (як виробника) та українського (як оператора) товариств.

По-третє, у 2013 році російські ЗМІ писали, що бєлгородська "Тульчинка.RU" входить до складу українського холдингу "Терра Фуд".

Тульчинка ру Терра Фуд

По-четверте, у співзасновниках російської "Тульчинка.RU" та української "Терра Фуд" значаться кіпрські компанії, зареєстровані в одному місті – Нікосія.

По-п’яте, офіційних данних про кінцевого власника "Тульчинка.RU" у відкритому доступі немає.

Шосте – дизайн виробленого в росії масла майже ідентичний з українською упаковкою.

І сьоме – згідно даних досьє "Знай.юа" саме Войтович у 2006 році заснував завод "Тульчинка.RU". У той же час у Москві було відкрито ТОВ "Торговий дім Тульчинка". За даними видання, у 2013 році Войтович почав активну діяльність на російських ринках.

"СтопКор" припускає, що після початку воєнної агресії рф щодо України у 2014 році, олігарх перереєстрував російські підприємства на кіпрські прокладки.

Що відомо про Войтовича?

Станіслав Войтович – український бізнесмен, мільйонер, засновник та президент українського виробничо-торгового хоодингу "Терра Фуд". Протягом кількох років входить до топ-100 найбагатших українців. Станом на 2015 рік займає 73 місце із 68 млн дол.

Редакція вже звернулася з питаннями та проханням надати коментар до пана Войтовича, а також до керівника ТОВ "Терра Фуд" Юрія Шарикіна.

звернення до тов терра фуд

stopcor.org

 

Теги: Тульчинка.RU,Тульчинка,Crutes Global Limited,Террафуд,Андрій Войтович,масло Тульчинка, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР