Олександр Громов – житомирський громадський діяч чи аферист?

Олександр Громов – житомирський громадський діяч чи аферист?
313071 ПЕРЕГЛЯДІВ

Псевдо-активіста, керівника ГО «Захист та справедливість», члена громадської ради при Житомирській ОДА Олександра Громова 13 серпня 2019 року затримали в ресторанному комплексі «Гайки» в Житомирі після передачі йому 5 тисяч доларів США, які він, побачивши правоохоронців, намагався приховати… між своїми сідницями в трусах.

Силовики відрапортували, що затриманий шантажував керівника ДП «Олевське лісове господарство» Олександра Бондарчука. Громов нібито вимагав $30 тисяч одноразово та по $5 тисяч щомісячно за нерозповсюдження компрометуючого відео в соцмережах. До речі, викласти компрометуючу інформацію активіст планував напередодні візиту президента Володимира Зеленського в Олевський район.

Додамо, що раніше правоохоронцями було задокументовано факт перерахування йому на картковий рахунок «авансу» у розмірі 12 400 гривень як гарантії за подальше мовчання.

За версією правоохоронців, затриманий не вперше займався подібними аферами.

Справа набула неабиякого розголосу. Але згодом цікавість до неї зійшла на нуль. А дарма.

Процес тягнеться третій рік поспіль. Наступне слухання призначено на шосте вересня цього року у Корольовському районному суді.

Що трохи не накладається в інсайдерську інформацію, що Олександр Громов досі перебуває у розшуку на Волині, що пов’язують з бурштиновими розбірками…

Отже, 16 серпня 2019 року підозрюваний Громов був звільнений зі слідчого ізолятора при державній установі «Житомирська установа виконання покарань (№8)» у зв`язку із внесенням за нього застави у розмірі, визначеному ухвалою суду – 200 тисяч 700 гривень. Таке рішення зачитала суддя Корольовського районного суду Віта Маслак. Хоча в ході розслідування прокурор Олена Дедяєва наполягала застосувати до Громова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

Сам Громов під час засідання гучно заявляв, що має намір будь-що очистити своє ім’я, довести невинуватість - мовляв, на нього звели наклеп.

Заставу, до слова, внесла мати підсудного. Звідки в неї такі гроші? Припускаємо, що, швидше за все, це кошти самого Громова, отримані в ході неправомірних дій - афер та махінацій.

Чому акцентуємо на цьому увагу? Громов позиціонує себе як активіста, громадського діяча і відчайдушного борця за справедливість. Проте деякі його дії насправді розбігаються із задекларованими намірами.

Нині Олександр Громов на своїй сторінці активно збирає кошти на створення «правдивого каналу», на якому має боротися із «чорними лісорубами», і на допомогу ЗСУ. Щодо ЗСУ – то присутні навіть звіти.

Чи варто довіритися пану Громову і відправляти кошти на зазначені ним рахунки? Питання спірне.

Його фирма "ГАРАНТ ТРЕЙД ЛОГІСТІК" ще й досі в чималих боргах.

Олександр Громов отримував послуги з логістики, а потім «кидав» партнерів на чималі суми .

З початку червня “активіст” просуває благодійну організацію "БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД "УКРАЇНЦІ ЖТ", в якій він значиться одним із засновників.

Нова сторінка біографії…

Тим часом зникла цікавість до держлісгоспів. Та й тут не все так просто. Найбільша його активність стосувалась Олевського лісгоспу, що виглядає якось надто вибірково. Тим більше, що Олевську громаду пов’язують із бурштиновими війнами на Житомирщині. Чи не тому саме тут виник інтерес пана Громова? Тим більше, що в своїх публікаціях він відчайдушно проходився щодо вирубки лісу. Але ні разу не обмовився на рахунок того, яку шкоду для лісів несуть бурштинові копальні. Як активний борець за природні ресурси він просто зобов’язаний це знати і наголошувати на цьому. Звідси виникає питання – а можливо, Громов боровся за збереження лісу для того, щоб лісгосп не заважав бурштиношукачам?

Сергій Миронюк

Теги: Олександр Громов,активіст,аферист, аванс,ГО «Захист та справедливість»,Гайки, лісове господарство,Олександр Бондарчук,«Олевське лісове господарство»,Олевський район,Держлісгосп,Житомирщина,Житомир,бурштин,Корольовський районний суд,ГАРАНТ ТРЕЙД ЛОГІСТІК
ПРЯМИЙ ЕФІР