Чиновники Філатова без відкритих торгів злили оточенню Корбана 4 мільйони на бігборди по підвищених цінах

Чиновники Філатова без відкритих торгів злили оточенню Корбана 4 мільйони на бігборди по підвищених цінах
277884 ПЕРЕГЛЯДІВ

КП «Організаційно-аналітична служба» Дніпровської міської ради у квітні-червні без використання електронної системи уклало три угоди з ТОВ «Атма-Ньюс» про зовнішню рекламу на загальну суму 4,40 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Засновницею дніпровської «Атма-Ньюс» із 2020 року є Олена Кудінова. За даними дніпровського видання «Лица», це родичка адвоката Геннадія Корбана – давнього бізнес-партнера мера Дніпра Бориса Філатова та очільника «Центру тероборони Дніпра» і громадської ради при Дніпровській міськраді. Директором «Атма-ньюс» є Олена Холодна, яка також керує іншою фірмою ТОВ «Веллінгтон Груп». Остання фірма належить Геннадію Корбану та його ж ТОВ «Перша корпоративна група» (тут партнерами є Гліб і Станіслава Ясько).

Ці угоди між комунальниками Бориса Філатова і менеджеркою Геннадія Корбана уклали без використання електронної системи «Прозорро» відповідно до Постанови №169. Уряд дозволив під час війни замовляти будь-що без конкурентних торгів, та укладати прямі угоди з ким-завгодно по будь-яким цінам.

Раніше комунальники Дніпра проводили відкриті торги, які розігрували між собою оточення Корбана, але з нижчими цінами. Наприклад, КП «Дніпровська міська студія телебачення» у березні проводило відкриті торги на послуги зовнішньої реклами. І тоді їх виграла ФОП Максименко Тетяна з цінами, дешевшими від «Атми» майже по всім позиціям. Наприклад реклама на білборді 6х3 – на 20% дешевше, на беклайті– на 12% дешевше. При цьому ФОП Максименко пропонувала бігборди, що належать фірмі «Біо-форс». Її власником є Ігор Бірман, племінник Генадія Корбана.

29 червня 2022 року Геннадій Корбан звернувся до президента Володимира Зеленського зі скаргою на прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, який підписав нову урядову постанову про повернення на відкриті торги у системі «Прозорро» тих закупівель, що не повязані з оборонною, критичною інфраструктурою та не є терміновими. При цьому Корбан обманув президента, заявивши, що Шмигаль повернув «всі закупівлі в систему прозорро».

Раніше «БюроUA» повідомляло, що перед виборами у Дніпрі пройшла «зачистка» операторів ринку зовнішньої реклами, і рекламні конструкції у місті переходили людям, пов’язаним з Геннадієм Корбаном. Йшлося про «Атма-Ньюс» і ТОВ «Трістар Плюс». Останнє зараз теж записане на Кудінову та керується Холодною.

Анна Сорока, Юрій Ніколов, «Наші гроші»

Теги: Дніпровськя міська рада,Олена Кудінова,Атма-Ньюс,Перша корпоративна група,Станіслава Ясько,Геннадій Корбан,Борис Філатов,зовнішня реклама,ФОП Максименко,бігборди
ПРЯМИЙ ЕФІР