Денис Монастирський розповів про роботу Нацполіції з нагоди професійного свята

Денис Монастирський розповів про роботу Нацполіції з нагоди професійного свята
344814 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 4 липня, Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський розповів про реформу та роботу поліції під час війни в ефірі телемарафону «Єдині новини». З нагоди Дня Національної поліції України очільник МВС відвідав зібрання у центрі столиці. 

«Війна стала справжнім краш-тестом для системи Національної поліції. Усі 7 років вибудовувалося, реформувалося, змінювалося і зростала Нацполіція. Сьогодні я можу з гордістю сказати, що 130 днів війни  стали справжнім випробовуванням для кожного члена цієї великої команди. Ця система встояла», – наголосив Міністр. 

Він зазначив, що сьогодні поліцейські залишаються основою безпеки українців. Вони евакуюють під обстрілами громадян, долучаються до розмінування, розслідують понад 20000 проваджень щодо воєнних злочинів. 

«Поліція залишалася на своїх робочих місцях усі 130 днів. Безпека сьогодні – базовий запит громадян і Національна поліція поряд зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями сьогодні допомагають відчувати цю безпеку», – запевнив Денис Монастирський. 

Щодо з кримінальної ситуації, очільник розповів, що перші тижні війни стали різким спадом кримінальної напруженості:«Фактично вся увага перемкнулася на війну,  у тому числі кримінального світу. Зараз ми розуміємо, що у зв’язку з переїздами наших громадян, великими обсягами гуманітарноїдопомоги та певними обмеженнями повернулися й зловживання».

Міністр згадав випадки мародерства та контрдиверсійної роботи. За його словами, протягом перших тижнів було визначено близько ста диверсійних груп противника, більшість з яких були розкриті та передані до відповідних органів. 

«Питання загрози диверсійно-розвідувальних груп залишається. Національна поліція щоденно працює з тим, щоб забезпечити безпеку громадян. На сьогодні ми відзначаємо активність, особливо на кордоні з рф та рб. Ми розуміємо, що частина з них може діяти на території України та загроза не зникає. росія використовує такий інструмент, щоб залякати людей», – наголосив Денис Монастирський. 

Також він додав, що після завершення війни для Національної поліції буде не менш важкий період. Усі готуються до цих викликів та вивчають досвід інших країн, які пережили війнув останні десятиліття.

mvs.gov.ua

Теги: Денис Монастирський,міністр внутрішніх справ України,МВС,Нацполіція , війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР