СБУ затримала в Одесі російського агента, який розвідував позиції протикорабельних комплексів ЗСУ

СБУ затримала в Одесі російського агента, який розвідував позиції протикорабельних комплексів ЗСУ
351572 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки запобігла спробам окупантів встановити місцезнаходження та переміщення українських військових підрозділів, протикорабельних комплексів і систем протиповітряної оборони у причорноморських районах України.

Отримані координати рф планувала використати для здійснення серії ракетних ударів на півдні.

За даними слідства, зрадник був завербований представником спецслужб рф для проведення підривної діяльності в Одесі. Для комунікації між собою вони використовували спеціально створений анонімний Телеграм-канал.

Саме через нього агент одержував завдання та «звітував» про їх виконання.

Виявлені позиції українських Сил оборони він мав переправляти у вигляді фотоматеріалів та електронних карт з позначками геолокацій.

Інше завдання, яке стояло перед зрадником, – це формування розгалуженої агентурної мережі для збору розвідувальної інформації на півдні.

Під час слідчих дій у затриманого виявлено мобільний термінал з доказами незаконної діяльності, у тому числі таємну переписку з окупантами.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав зловмиснику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття ворожого агента проводили співробітники СБУ в Одеській області спільно з Національною поліцією Одещини за процесуального керівництва прокуратури.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ , Служба Безпеки України, війна в Україні,окупанти, ЗСУ,російський агент
ПРЯМИЙ ЕФІР