Апеляційна палата змінила вирок колишньому судді Голосіївського районного суду м. Києва та його співучаснику

Апеляційна палата змінила вирок колишньому судді Голосіївського районного суду м. Києва та його співучаснику
337491 ПЕРЕГЛЯДІВ

11 липня 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги обвинуваченого, колишнього судді Голосіївського районного суду м. Києва, та захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 03 лютого 2022 року.

За результатами судового розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги, змінила вирок Вищого антикорупційного суду від 03 лютого 2022 року, виключила з мотивувальної частини посилання на деякі документи як на докази в кримінальному провадженні, а одному з обвинувачених покарання у виді позбавлення волі на строк сім років з позбавленням права займатися адвокатською діяльністю строком на три роки, з конфіскацією всього майна, змінила на позбавлення волі на строк сім років з конфіскацією всього майна.

У решті вирок залишено без змін.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та підлягає касаційному оскарженню протягом трьох місяців до Верховного Суду.

_____________

Вироком Вищого антикорупційного суду від 03.02.2022:

  1. колишнього суддю визнано винуватим у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.263, ч.3 ст.368 КК України, та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років 6 місяців з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки та конфіскацією всього належного йому на праві власності майна:

  2. іншого обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років з позбавленням права займатися адвокатською діяльністю строком на три роки та конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Теги: Апеляційна палата,Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду,Києв,Окружний адмінсуд Києва, суд,Верховний Суд,правопорушення,Вища Кваліфікаційна комісія суддів,Вища кваліфікаційна комісія суддів України,судді
ПРЯМИЙ ЕФІР