Польща передала Україні нову партію гаубиць Krab

Польща передала Україні нову партію гаубиць Krab
341864 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польща надала Україні ще одну партію самохідних артилерійських установок Krab. І передавати гаубиці особисто приїхав міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час звернення, опублікованого прес-службою 12 липня.

"Сьогодні у Києві провів переговори з Маріушем Блащаком – віце-премʼєр-міністром і міністром оборони Польщі. А він привіз нам "Краби" – ті, які потужно нагодують нашого ворога вогнем", - сказав глава держави.

Президент зазначив, що головною темою обговорення було подальше зміцнення співпраці між нашими країнами та подальше європейське майбутнє України.

"Але важливо не тільки те, що ми говорили, а й те, як ми говорили. Абсолютно впевнено в українському майбутньому. В українському європейському майбутньому. Так само відбуваються і всі інші мої переговори. Це завжди відчувається", - додав Зеленський.

Однак Володимир Зеленський не уточнив скільки гаубиць отримала Україна.

"Краби", які тепер активно застосовують українські військові вже кілька років використовують в польській армії. Ці гаубиці мають знаряддя калібру 155 мм та є модифікацією британського озброєння. Максимальна дальність стрілянини становить 40 км із базовим боєкомплектом. Швидкострільність - 6 пострілів за хвилину.

stopcor.org

Теги: Польща ,гаубиці Krab, Володимир Зеленський, війна в Україні,гаубиця,військова допомога
ПРЯМИЙ ЕФІР