АРЕШТ СБУ-шника КУЛІНІЧА. ЧОМУ ДАНИЛО ГЕТМАНЦЕВ ПРОДОВЖУЄ ОЧОЛЮВАТИ ПАРЛАМЕНТСЬКИЙ КОМІТЕТ?

АРЕШТ СБУ-шника КУЛІНІЧА. ЧОМУ ДАНИЛО ГЕТМАНЦЕВ ПРОДОВЖУЄ ОЧОЛЮВАТИ ПАРЛАМЕНТСЬКИЙ КОМІТЕТ?
334690 ПЕРЕГЛЯДІВ

Недовіру української нації до політичної фігури на ім'я Данило Гетманцев недарма пов'язують із затриманням та арештом колишнього співробітника кримського СБУ Олега Кулініча.

Кулініч не зрадник, а небезпечний ворог, який до моменту нейтралізації перебував на зв'язку з вірним сатрапом Януковича Володимиром Сівковичем, що у роки правління злочинного донецького режиму був віце-прем'єром в уряді Азарова і обіймав посаду заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони.

До переліку ворогів України та цивілізованого світу його внесли американці, разом із регіоналом Володимиром Олійником та членами забороненої «ОПЗЖ» Волошиним та Козаком.

«Ці чотири людини» - йдеться у повідомленні американського відомства – «грали ту чи іншу роль у російських глобальних кампаніях з дестабілізації ситуації в суверенних державах заради сприяння політичним цілям Кремля».

Сівкович, як запевняє влада США, «співпрацює з ФСБ і особисто підтримував операцію впливу, спрямовану проти США, у 2019-2020 роках», а також «у 2021 році співпрацював з розвідкою РФ для здійснення операції, суть якої отримати підтримку України для офіційної передачі Криму РФ».

Протестів та спростувань з боку Зеленского та інших учасників владного процесу не було. Держава Україна підтвердила, що В. Сівкович був правою рукою поплічника Януковича Клюєва і, навіть втікши після Майдану до рф, продовжує вести діяльність, спрямовану на підрив української державності.

Володимир Сівкович був завербований як агент-інформатор особливим відділом Центру космічного зв'язку КДБ СРСР ще за часів СРСР, і з 1983 по 1992 рік займався доносами на безпосереднє керівництво, а пізніше, в 1990 році, був переведений до Німеччини. У відставку інформатор пішов не через розпад Радянського Союзу, а після суто відомчого скандалу з розкраданням військового майна в радянських військових частинах на території Німеччини.

Зв'язок із Сівковичем, який став чи не головним оперативним доказом при арешті Кулініча, викликав хвилю недружнього інтересу до фігури голови податкового та митного комітету Верховної Ради Данила Гетманцева (фракція «Слуга народу»).

Річ у тім, що Данило Гетманцев десять (!) років працював помічником російського шпигуна та агента КДБ (ФСБ) депутата В.Сівковича.

Той, хто називає цей факт епізодом, що не заслуговує на увагу, лукавить, вважаючи населення країни переможного Майдану дегенератами. До того ж Україна стала кандидатом на вступ до єдиної Європи, а там дуже серйозно ставляться і до питань національної безпеки, і до особистої репутації політиків усіх рівнів.

Видатного політичного діяча та справжнього друга України Бориса Джонсона зміщують з посади британського прем'єра за участь у вечірці, проведеній під час санітарних обмежень, пов'язаних із пандемією Ковід-19.

Це здається безглуздим, але європейська політична мораль не передбачає різночитань, і Джонсон йде. Якби стало відомо, що до того, як посісти високу посаду, він 10 років працював на людину, що виявилася російським шпигуном та агентом кремлівського впливу, реакція народу, політичної спільноти та спецслужб була б суттєво іншою.

Зеленський припускається величезної помилки, дозволяючи собі, СБУ та Раді Національної Безпеки та Оборони обминати мовчанням неприпустиму ситуацію, що виникла.

Коли Гетманцев постане перед неминучим трибуналом, нинішньому президенту буде важко пояснити Нації, з яких міркувань він прийняв до своєї партії, провів до Парламенту і допустив до керівництва ключовим комітетом людину, яка 10 років поспіль була помічником небезпечного ворога держави Україна.

Крім того, у 2015 році Данило Гетманцев разом із Віталієм Хомутинником (партнером Коломойського та фігурантом безлічі майнових скандалів) був співзасновником оператора державних лотерей ТОВ «МСЛ», яке РНБО України звинуватила у причетності до фінансування тероризму на Донбасі.

Президент Зеленський не міг цього не знати, оскільки посаду голови СБУ обіймав Іван Баканов, який не приховував би від друга дитинства важливу інформацію, що передбачає негайні оперативні дії.

Наведених фактів більш ніж достатньо, аби Данило Гетманцев назавжди залишив Верховну Раду та державну службу і почав відповідати на питання контррозвідки. Доки ця людина є народним депутатом та головою податкового та митного комітету, статус кандидата в ЄС,  який Україна отримала ціною великих зусиль, є випадковим та передчасним.

Викладеного цілком достатньо, аби закінчити статтю та закрити «питання Гетманцева», але саме сьогоднішні дії керівника парламентського комітету безпосередньо впливають на долю нашої країни. Особливо зловісного характеру вони набувають у зв'язку з тим, що ми вирішили не вважати 10-річну системну співпрацю з агентом КДБ і ворогом України  незначним епізодом  з далекого минулого.

Руйнівний характер законів та постанов, що їх висуває Гетманцев, бачать і розуміють усі українці, але заведено спиратися на думку експертів.

Підприємець і громадський діяч Павло Себастьянович зазначає, що після Майдану Данило Гетманцев «активно виступав проти запровадження в Україні податку на виведений капітал і ось уже три роки як голова податкового комітету веде планомірну діяльність із підриву національної безпеки України».

Співзасновник компанії «Нова пошта» Володимир Поперешнюк звинувачує Данила Гетманцева в тому, що обіймаючи посаду голови комітету Ради, він навмисно знищує сотні тисяч дрібних підприємців.

«На превеликий жаль, у нас є Гетманцев, який за два роки зробив для знищення економічного розвитку, мабуть, більше, ніж будь-хто за всі роки незалежності. Останні два роки ця людина, яка, мабуть, найбільше гальмує економіку країни, вбиває малий, середній та великий бізнес. Гетманщина давно вже оминула Азаровщину! Остання ініціатива - заборонити ФОП 3-ї групи працювати з юридичними особами під соусом, що вони всі приховані працівники компаній. Це контрольний постріл у голову економічного розвитку!» – сказав бізнесмен.

Усі знають, що таке «Нова пошта», і як вона працює, але Володимир Поперешнюк далеко не єдиний, хто впевнений, що діяльність Гетманцева завдає непоправної шкоди економіці нашої країни.

Підприємці прямо звинувачують Данила Гетманцева в тому, що Україна, одна з найперспективніших країн Європи, замість того, щоб створити економічне диво, залишається глобальним аутсайдером, посідаючи 130 місце серед країн світу за рівнем економічної свободи.

Ще більш гнітюче враження, ніж сама діяльність Данила Гетманцева, справляє те, що Президент Зеленський, Секретар РНБО Данилов та керівництво СБУ продовжують на неї не реагувати.

Країні, економічне майбутнє якої визначає небезпечний фігурант, який 10 років допомагав ворожому шпигуну і був викритий у фінансуванні тероризму на Донбасі, доведеться на шляху до свободи та нормального життя подолати не тільки опір армії росії.

Теги: данило гетманцев компромат,гетманцев данило олександрович,гетманцев данило олександрович рада,Олег Кулініч,Олег Кулініч СБУ,Кулініч ,Кулініч СБУ,Данило Гетманцев,гетманцев новини,гетманцев посада,гетманцев д.о,Гетманцев
ПРЯМИЙ ЕФІР