Благодійний «кидала» з Житомира Олександр Громов

Благодійний «кидала» з Житомира Олександр Громов
41283 ПЕРЕГЛЯДІВ

Серед активних волонтерів щоразу трапляються особи, які не надто вселяють довіру. І справа не у зовнішності, але в багатому на події кримінальному минулому.

Одним з таких «активістів», що взявся начебто волонтерити, є співзасновник створеного два місяці тому благодійного фонду «Українці ЖТ» - Олександр Громов із Житомира.

Так, скандально відомий житомирянин має низку негараздів із законом. Тільки на сьогодні Олександр Громов є відповідачем (обвинуваченим) по дев’яти справах, дві з яких – кримінальні!

Активіст – вимагач?

 

Корольовський районний суд наразі розглядає справу Громова, якого обвинувачують у вимаганні грошей від керівника Олевського районного лісгоспу Олександра Бондарчука.

«Активіста», керівника ГО, члена громадської ради при Житомирській ОДА Олександра Громова затримали в ресторанному комплексі «Гайки» в Житомирі 13 серпня 2019 року після передачі йому 5 тисяч доларів США, які він намагався приховати… між сідницями. Як стверджує сторона обвинувачення, Громов шантажував керівника районного держлісгоспу, погрожуючи викласти в інтернеті компрометуючу інформацію напередодні візиту президента Володимира Зеленського в Олевський район.

Ч.2 ст. 189 КК України (вимагання), яку інкримінували обвинуваченому, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Кидала на марші

Всі інші справи пов’язані із кидаловом ТОВ "Гарант трейд логістік", контори Громова, яка, як складається враження, тільки тим і займалась, що вставляла партнерів на чималі суми.

28 травня 2019 року Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області в рамках кримінального провадження наклав арешт на рахунок ТОВ «Гарант трейд логістік». Приводом судового рішення стало ігнорування вимог розрахуватися за надані послуги у сумі 129 тисяч гривень перед ТзОВ «Експрес Транспорт і Логістика».

Отримавши від партнерів належні за угодою послуги, Громов і його маленька компанія, які виступили тут посередником між двома компаніями, привласнили кошти собі. Адже судом було доведено, що ПП «Бріз» (яке і було замовником) із «Гарант Трейдом» розрахувався. А ось у Громова гроші… застрягли і до кінцевого отримувача так і не дійшли.

«Гарант» «кидалово» гарантує

Потрапляла в тенета Громова не одна фірма, але в усіх інших випадках «обійшлося» Господарськими судами.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Старт-Логістік" в травні 2019 року звернулось до господарського суду Житомирської області з позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Гарант трейд логістік" Олександра Громова 59 566,16 гривень, з яких: 55 658,63 гривень основного боргу, 804,24 гривень 3% річних, 3 103,29 гривень інфляційного збільшення.

2 липня 2019 року цей суд ухвалив рішення на користь позивача.

Наступного дня, 3-го липня 2019 року, цей самий суд ухвалив рішення стягнути з «Гарант трейд логістік» трохи менше 34 тисяч гривень на користь ФОП Смолярчук за надані послуги. Розрахуватись із ним Громов не може донині…

Після рішення Господарського суду Житомирської області від 4 вересня 2019 року до сьогодні чекає на свої зароблені кошти підприємець Улашин. Від співробітництва із компанією Громова в нього залишився борг в 178 856 гривень.

9 вересня 2019 року Господарський суд Житомирської області ухвалив рішення про стягнення з «Гарант трейд логістік» більше 50-ти тисяч гривень за транспортні перевезення. Постраждалий - ФОП Гупало Л.В. До слова, цей борг на рівні з двома іншими досі «стягують» з Громова і «Гарант трейд логістік» виконавці примусово.

24 вересня 2019 року Господарський суд Житомирської області ухвалив рішення стягнути з компанії Громова трохи більше 31 тисячі гривень на користь ФОП Колядюк Оксана Анатоліївна. З нею «забули» розрахуватись за надані транспортно-експедиційні послуги.

25 листопада 2019 року Господарський суд Житомирської області прийняв судовий наказ стягнути з «Гарант трейд логістік» 47 453 гривень 66 копійок на користь макарівського ПП «Сімко».

А тепер запитайте себе – довірили б ви свої гроші такому «волонтерові»? І чи ризикнули б скористатися послугами такої компанії, на якій космічні борги висять роками?

Яким чином людина, що постійно не в ладах із законом, може займатися благодійністю чи шукати правди в правовому полі, виводячи когось на чисту воду? Висновок напрошується один – все це робиться для прикриття сумнівних справ…

І що найнеприємніше, - саме завдяки таким «благодійникам» із негарним минулим падає тінь на весь волонтерський рух України.

Олександр Бабарико

Теги: Олександр Громов, Гарант трейд логістік, волонтер, суд, Українці ЖТ, вимагання, Житомир, «Сімко», Олександр Бондарчук, Олевськ, Колядюк, Гупало, Смолярчук, Старт-Логістік, Корольовський районний суд, Гайки, лісгосп, шантаж
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР