"Не треба боятися росіян", – генерал Марченко про новий штурм Миколаєва і контрнаступ ЗСУ на Херсонщині

"Не треба боятися росіян", – генерал Марченко про новий штурм Миколаєва і контрнаступ ЗСУ на Херсонщині
318295 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росіяни стягують резерви й збирають наступальне угрупування на півдні. Генерал Дмитро Марченко, який керував обороною Миколаєва у перші місяці вторгнення, прокоментував імовірність нового штурму міста й перспективи обох сторін на Херсонському напрямку.

На думку військовика, атака Миколаєва входить у плани супротивника, однак ЗСУ готові знову дати гідну відсіч. Тим паче, що російські солдати – деморалізовані й вочевидь, бояться розпочинати наступ.

"За тим самим планом, вони хочуть наступати на Миколаїв. Я хочу всіх заспокоїти. Не треба їх боятись – їм страшніше, ніж нам. Вони теж бояться. Будемоїх  бити, будемо їх виганяти. Це – наша земля. Ми нікого не боїмося і нікого не будемо сюди пускати. У них звичайний людський страх, їх сюди загнали палками", – зазначив Марченко у коментарі журналістам.

Генерал також прогнозує, що гаряча фаза протистояння на півдні України, виходячи з наявних у обох сторін резервів, має завершитися до кінця поточного року.

А от щодо темпів контрнаступу ЗСУ та визволення Херсонщини з-під окупації конкретики по датах поки немає.

"Це дуже складне питання, яке залежить від багатьох факторів. Головний з них – чи нададть нам західні партнери обіцяну зброю. Коли буде конкретика щодо її кількості, можна буде робити певні прогнози. Але ми будемо битися в цьому напрямку у будь-якому разі – з цією зброєю, чи без неї. Якщо треба – з вилами підемо", – підкреслив захисник.

Нагадаємо, ЗСУ продовжують атакувати осередки ворожого озброєння й техніки на півдні України: противник несе суттєві втрати. Зокрема, українська гелікоптерна пара розбила ворожий опорний пункт на окупованій Миколаївщині (імовірно – в районі Снігурівки).

stopcor.org

Теги: росіяни, війна в Україні,Дмитро Марченко,генерал Марченко,Миколаїв, ЗСУ,Херсон,Контрнаступ ЗСУ
ПРЯМИЙ ЕФІР