За розкрадання особливо цінної землі судитимуть людину Гройсмана, екс-керівника управління Держгеокадастру Вінниччини

За розкрадання особливо цінної землі судитимуть людину Гройсмана, екс-керівника управління Держгеокадастру Вінниччини
338804 ПЕРЕГЛЯДІВ

НАБУ і САП скерували до суду справу щодо розкрадання 17,11 га особливо цінної землі у Вінниці, що завдало 11,6 мільйонів гривень збитків державі.

Керівник держпідприємства, що входить до складу НААН України, спільно з керівником Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області (Юрієм Козаком - Ред.) підробили документи, що дозволили в обхід законної процедури передати у приватну власність 10 земельних ділянок, – повідомив офіційний сайт НАБУ.

Як пише сайт Політарена, якщо ви глянете на карту, то побачите в якому козирному місті були розташовані ділянки, які шляхом підробки документів видали потрібним людям.

17 га цілком випадково опинились впритул котеджного містечка «Вілла Венеція», де проживає багато місцевих «крутеликів».

Скоріш за все, на цих золотих гектарах (комерційна вартість від 10000$ за сотку = близько 2 млн $ доларів) планували розширення блатного містечка.

Хто саме там планував будуватись і проживати, можна зробити висновки з прізвищ і посад підозрюваних.

Одним з них ЗМІ називають ексочільника Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрія Козака  – людину колишнього в.о. аграрного міністра Максима Мартинюка і експрем‘єра Володимира Гройсмана.

Цю тезу ілюструє кар’єрна біографія ексочільника Держгеокадастру Вінницької області.

На останніх місцевих виборах без п’яти хвилин підсудний балотувався до Вінницької облради від партії «Українська стратегія Гройсмана», – йдеться в публікації.

Інформація з передвиборчої агітаційної листівки Юрія Козака (працював):

— З 2007 по 2014 рік – в управлінні земельних ресурсів Вінницької міської ради на посаді начальника відділу землеустрою та відведень земель юридичним особам.

— З 2011 по 2014 рік – заступник директора департаменту архітектури, містобудування та кадастру.

З 2011 по 2014 роки директором Департаменту архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міської ради працював Максим Мартинюк.

— З 2015 по 2019 рік – начальником головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Журналісти-розслідувачі пов’язують таке стрімке кар’єрне зростання Козака з призначенням 4 березня 2015 року Головою Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Максима Мартинюка.

— З 2019 – керівник ДП «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

— Займається благодійною діяльністю: співпрацює з фондами “Подільська громада” та “Спілка учасників АТО”, координатор спецфонду “СтопВірус” Володимира Гройсмана.

Сергій Андрійчук

Теги: Володимир Гройсман, Юрій Козак, Держгеокадастр, Вінниця, вінницька міська рада
ПРЯМИЙ ЕФІР