Люди Гройсмана та Моргунова на гачку у ДБР за незаконну видачу дозволів на будівництво

Люди Гройсмана та Моргунова на гачку у ДБР за незаконну видачу дозволів на будівництво
346039 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Вінниці пройшли обшуки у міськраді. Як повідомляють у ДБР, вінницьких чиновників при розкраданні землі та видачі незаконних дозволів на будівництво кришували місцеві правоохоронці.

Цитуємо офіційне повідомлення ДБР.

"ДБР перевіряє законність будівництва 25 об’єктів у Вінниці та причетність до оборудок чиновників міськради.

Починаючи з 2018 року у Вінниці здійснюється будівництво 25 об’єктів нерухомості житлового та комерційного призначення.

Встановлено, що дозвільну документацію та погодження на зведення цих приміщень працівники Державної інспекції архітектури та містобудування, а також ряд чиновників департаментів міської ради, видавали протиправно.

Зокрема, всупереч вимогам законодавства, дозволи на будівництво видавались у межах рекреаційних, санітарно-захисних зон та прибережних смуг. Дозволи на будівництво також видавались і на ділянках, де це могло нести загрозу життю та здоров’ю людей, адже значно ускладнювало роботу рятувальних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій”.

За даними слідства, чиновники протиправно вилучали землі з фонду територіальної громади, у тому числі робили це за заниженими цінами.

А також підконтрольні їм працівники правоохоронних органів, уповноважені виявляти та реагувати на такі правопорушення, свідомо «закривали» на них очі.

У повідомленні ДБР йдеться також про те, що чиновники вінницької  міської ради за цей час змогли «покращити» своє матеріальне становище на десятки мільйонів гривень. Точна сума незаконно одержаних коштів наразі встановлюється.

У рамках кримінального провадження працівники ДБР провели обшуки в службових приміщеннях Вінницької міської ради та в її окремих департаментах.

Попередня кваліфікація правопорушення: зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ст. 368-5 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Довідково:

Партія “Українська стратегія Гройсмана” контролює більшість депутатів в обласний та міській радах та контролює усі процеси життєдіяльності громад Вінниччини.

Наразі не зрозуміло, чи зможуть правоохоронці дійти до самої верхівки злочинних схем у обласному центрі.

Але вже точно зрозуміло, що рейтинг контрольованої колишнім мером Вінниці та екс-прем'єром України партії Володимиром Гройсманом через серйозні корупційні звинувачення може впасти до критичного рівня.

Сергій Атаманюк

Теги: Вінниця, ДБР, будівництво, розкрадання землі, Гройсман, Моргунов, Українська стратегія Гройсмана
ПРЯМИЙ ЕФІР