Люди Гройсмана та Моргунова на гачку у ДБР за незаконну видачу дозволів на будівництво

Люди Гройсмана та Моргунова на гачку у ДБР за незаконну видачу дозволів на будівництво
48663 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Вінниці пройшли обшуки у міськраді. Як повідомляють у ДБР, вінницьких чиновників при розкраданні землі та видачі незаконних дозволів на будівництво кришували місцеві правоохоронці.

Цитуємо офіційне повідомлення ДБР.

"ДБР перевіряє законність будівництва 25 об’єктів у Вінниці та причетність до оборудок чиновників міськради.

Починаючи з 2018 року у Вінниці здійснюється будівництво 25 об’єктів нерухомості житлового та комерційного призначення.

Встановлено, що дозвільну документацію та погодження на зведення цих приміщень працівники Державної інспекції архітектури та містобудування, а також ряд чиновників департаментів міської ради, видавали протиправно.

Зокрема, всупереч вимогам законодавства, дозволи на будівництво видавались у межах рекреаційних, санітарно-захисних зон та прибережних смуг. Дозволи на будівництво також видавались і на ділянках, де це могло нести загрозу життю та здоров’ю людей, адже значно ускладнювало роботу рятувальних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій”.

За даними слідства, чиновники протиправно вилучали землі з фонду територіальної громади, у тому числі робили це за заниженими цінами. 

А також підконтрольні їм працівники правоохоронних органів, уповноважені виявляти та реагувати на такі правопорушення, свідомо «закривали» на них очі.

У повідомленні ДБР йдеться також про те, що чиновники вінницької  міської ради за цей час змогли «покращити» своє матеріальне становище на десятки мільйонів гривень. Точна сума незаконно одержаних коштів наразі встановлюється.

У рамках кримінального провадження працівники ДБР провели обшуки в службових приміщеннях Вінницької міської ради та в її окремих департаментах.

Попередня кваліфікація правопорушення: зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ст. 368-5 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Довідково: 

Партія “Українська стратегія Гройсмана” контролює більшість депутатів в обласний та міській радах та контролює усі процеси життєдіяльності громад Вінниччини.

Наразі не зрозуміло, чи зможуть правоохоронці дійти до самої верхівки злочинних схем у обласному центрі. 

Але вже точно зрозуміло, що рейтинг контрольованої колишнім мером Вінниці та екс-прем'єром України партії Володимиром Гройсманом через серйозні корупційні звинувачення може впасти до критичного рівня.

Сергій Атаманюк

Теги: Моргунов, Моргунов Сергій,Моргунов Вікіпедія,Моргунов Вінниця, Вінниця,Україна,Сергій Моргунов,Сергій Моргунов Вікіпедія,Гройсман,Володимир Гройсман Вікіпедія,Гройсман Вікіпедія, Володимир Гройсман Вікіпедія, Володимир Гройсман корупційні схеми,корупція,схеми,Гройсман Корупційні схеми,Володимир Гройсман Вінниця,Гройсман Вінниця, ДБР,Вінниця, будівництво, розкрадання землі, Гройсман, Моргунов, Українська стратегія Гройсмана ,Розкрадання,земля,Гройсман розкрадання,Гройсман розкрадання землі,Володимир Гройсман розкрадання землі,Володимир Гройсман розкрадання,Сергій Моргунов розкрадання землі,Сергій Моргунов розкрадання, Моргунов розкрадання землі,Моргунов розкрадання,Сергій Моргунов земля,Моргунов земля,Гройсман земля,Володимир Гройсман земля
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР