Президент України у Львові відвідав поранених військовослужбовців і вшанував пам'ять загиблих у війні з Росією

Президент України у Львові відвідав поранених військовослужбовців і вшанував пам'ять загиблих у війні з Росією
284212 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський розпочав робочу поїздку на Львівщину. Після прибуття до Львова Глава держави заслухав доповідь місцевого керівництва щодо організації евакуації громадян із зон бойових дій.

Загалом з початку війни залізницею було евакуйовано понад 3,8 млн осіб, зокрема 600 тис. – за кордон. Для них було розгорнуто пункти тимчасового розміщення, організовано харчування, надання медичної допомоги та подальше перевезення в інші країни у разі наявності такого бажання.

Евакуація зі Львова за межі України здійснювалася потягами, а також автобусами. Автобусним транспортом було вивезено понад 76 тис. громадян.

На сьогодні з ініціативи Офісу Президента на Львівському вокзалі евакуйованим надають допомогу в отриманні тимчасового житла у безпечніших регіонах у межах програми «Там, де вас чекають».

Президент також відвідав військовослужбовців, поранених під час бойових дій, які проходять лікування в одному з медичних закладів міста.

Володимир Зеленський поцікавився їхнім самопочуттям, подякував за службу й самовідданий захист Батьківщини та вручив державні нагороди.

Главі держави розповіли, що з початку повномасштабної збройної агресії Росії проти України в медзакладі було надано допомогу понад 9 тис. військовослужбовців (більш як 3,4 тис. поранених, близько 2,1 тис. травмованих та майже 3,6 тис. хворих).

Крім того, Президент узяв участь у церемонії вшанування пам'яті українських воїнів, які загинули у війні проти російських загарбників.

Церемонія відбулася на Марсовому полі Личаківського кладовища. У центральній частині цвинтаря з квітня 2022 року ховають загиблих у російсько-українській війні.

Робоча поїздка Президента України на Львівщину

president.gov.ua

Теги: Президент України,Львів, війна в Україні,військовослужбовці
ПРЯМИЙ ЕФІР