Дмитро Мандриков. Харківський схемник йде дерибанити бюджет Полтавщини

Дмитро Мандриков. Харківський схемник йде дерибанити бюджет Полтавщини
32716 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кореш губернатора. Харківський схемник йде дерибанити бюджет Полтавщини

Харківський схемник Мандриков йде на підвищення до Полтави

Хлібне місце у Полтавській обласній військовій адміністрації готується зайняти харківський «схемник» Дмитро Мандриков, який прославився 10-річним інтенсивним дерибаном бюджетних коштів на парковках Харкова та любов’ю до приватних вечірок.

Про це пише Телеграф.

За даними видання, все йде до того, що сфери ремонту доріг та капітального будівництва в Полтавській області стануть черговою «чорною дірою», де безслідно зникатимуть бюджетні гроші.

За даними Антикора, Мандриков уже повідомив у мерії Харкова, яка займається роботою КП «Харківпарксервіс», про своє звільнення з насидженого місця та відхід «на підвищення» в сусідню область. За словами Мандрикова, на Полтавщині він відповідатиме за капітальне будівництво та ремонт доріг та покликаний жорстко контролювати всіх підрядників, щоб жодна гривня, виділена на ремонт, не була витрачена без особливого контролю, а по суті зелене світло буде тільки там, де хороші відкати.

Мандриков – людина не надто публічна, але добре відома у Харкові як багаторічний «головний паркувальник міста». З 2012 року Мандриков обіймав посаду директора харківського комунального підприємства «Харківпарксервіс». І за ці 10 років вульгарний чиновник зробив із підприємства, покликаного надавати необхідні послуги харківським автолюбителям, корупційну клоаку.

На фото крайній праворуч Дмитро Мандриков

Щоб краще розуміти, якого масштабу можливості тепер відкриваються перед фахівцем із розкрадання коштів на парковках, слід зазначити, що нещодавно на ремонт доріг області було виділено 98 млн. гривень і це був лише початок. Як зазначає в Телеграф , буквально 26 липня Полтавська облрада виділила з обласного бюджету на ремонт найпроблемніших ділянок доріг області ще понад 100 млн грн . Протягом року на ці цілі буде виділено ще мінімум 270 млн грн, але вже з дорожнього фонду держбюджету. Тобто досвідченому дерибанщику буде десь розгулятися.

Причому перші 98 млн. грн. – це гроші територіальних громад. Кожна виділила наскільки можна з власного бюджету, щоб і собі забезпечити нормальними дорогами, і державі допомогти створити ефективну логістику для оборони.

Цими засобами і «керуватиме» Мандриків, а враховуючи його таланти та здібності, відточені у Харкові, немає жодного сумніву, що добре відремонтованих доріг на Полтавщині не буде, а гроші, як у цього діяча водиться, розчиняться.

Антикор уже повідомляв, що Мандриков як давній знайомий і земляк нинішнього голови Полтавської ОВ Дмитра Луніна вже видавав себе як «дивлячого» за будівництвом та ремонтом доріг на Полтавщині від губернатора.

Аналізуючи його харківську біографію та «подвиги», то відразу можна зрозуміти, що чекає на Полтавщину.

Посада директора КП «Харківпарксервіс» Мандриков зайняв ще за часів президентства Януковича, коли корупція та дерибан були справою повсюдною. Однак після Революції Гідності молодий і вульгарний чиновник не тільки не втратив посаду, а й отримав можливість проводити у сфері паркувального сервісу Харкова «європейську реформу».

Реформування галузі він майже 10 років старанно саботував, розповідаючи на всіх майданчиках, що мовляв, встановлення паркоматів у Харкові – справа безнадійна і неефективна, оскільки автомобілісти нібито просто не платитимуть за паркування.

Всі ці роки гроші за паркування в Харкові збирали переважно контрольовані Мандриковим фірми-прокладки, які отримали в оренду ділянки для паркувань. А міськбюджет в результаті отримував від цих фірм справжні копійки і обслуговування парковок був або зовсім збитковим, або приносив мізерний, номінальний прибуток. У 2020 році, наприклад, одне паркувальне місце приносило до бюджету міста аж 13 копійок прибутку на день . При цьому дружина Мандрикова за ці роки отримала елітну нерухомість, дорогі авто і мільйонні доходи в декларації від досить сумнівного бізнесу.

У 2015 році стосовно Мандрикова навіть відкрили кримінальне провадження через величезні втрати міськбюджету від діяльності КП «Харківпарксервіс», але досвідчений дерибанщик ухитрився відмазатися і ось тепер готовий йти на підвищення, де можна буде красти ще більше. Ну а для Полтавщини, як і для обороноздатності країни, такі кадри, як Мандриков, можуть надто дорого обійтися під час війни.

Автор: Михаило Василенко


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора. 

Теги: Харківський схемник йде дерибанити бюджет Полтавщини,Харківський схемник ,схемник,Харків,Полтавщина,Полтава,бюджет Полтавщини,Уркаїна,Харківський схемник Мандриков йде на підвищення до Полтави,Харківський схемник Мандриков,Харківський схемник Дмитро Мандриков,Дмитро Мандриков,Мандриков,Полтавська обласна військова адміністрація,військова адміністрація,обласна військова адміністрація,КП «Харківпарксервіс»,КП Харківпарксервіс,Харківпарксервіс,Дмитро Лунін,Лунін,Революція Гідності
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР