«Їм слід купити 2 млн мішків для трупів»: у Міноборони України відреагували на плани рф збільшити чисельність військ

«Їм слід купити 2 млн мішків для трупів»: у Міноборони України відреагували на плани рф збільшити чисельність військ
352020 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство оборони України у відповідь на плани володимира путіна збільшити армію рф до двох мільйонів солдатів порадило закупити таку ж кількість мішків для трупів.

Про це відомство повідомило у Twitter.

«росія планує збільшити чисельність особового складу збройних сил до 2 млн осіб. Для виконання указу свого президента міноборони росії тепер має закупити 2 мільйони мішків для трупів», — зазначили там.

Напередодні глава росії володимир путін підписав указ, яким зобовʼязав збільшити армію рф на 137 тисяч військовослужбовців — до 1,15 мільйона особового складу.

путін також розпорядився виділити на це гроші з федерального бюджету. Зміни мають запрацювати з 2023 року.

Загалом чисельність збройних сил росії тепер має зрости до 2 млн 39 тисяч осіб. Окрім військових, це і цивільний персонал.

Чи допоможе це путіну?

В американському Інституті вивчення війни вважають, що збільшення чисельності російських військ із січня 2023 року навряд чи значно підвищить бойову потужність армії рф. І це також вказує на те, що путін найближчим часом навряд віддасть наказ про загальну мобілізацію.

Аналітики прогнозують, що кремль навряд чи сформує достатні сили для досягнення кінцевої чисельності понад 1 150 000 солдатів, як це передбачено указом.

«Армія рф історично не досягала цілей щодо кінцевої чисельності. Наприклад, у 2022 році перед повномасштабним вторгненням росії в Україну вона мала лише близько 850 000 військовослужбовців дійсної служби», — кажуть в ISW.

hromadske.ua

Теги: Міністерство оборони України,армія рф,путін, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР