США прискорюють виробництво HIMARS, щоб допомогти Україні, – офіційний представник Пентагону

США прискорюють виробництво HIMARS, щоб допомогти Україні, – офіційний представник Пентагону
287032 ПЕРЕГЛЯДІВ

США прискорюють виробництво високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), щоб допомогти Україні, заявив офіційний представник Пентагону.

Згідно з пресрелізом Міністерства оборони США, заступник міністра оборони з закупівель Вільям ЛаПлант зробив такі коментарі після відвідин заводу Lockheed Martin у Камдені, штат Арканзас, де виробляють HIMARS і керовані ракетні системи залпового вогню (GMLRS).

Його цитує видання Newsweek.

Поставлені США HIMARS вже відіграли значну роль у стримуванні російської навали, оскільки українські сили продовжують активно відбиватися від вторгнення рф. Україна "ефективно використовує" легкі мобільні пускові установки та високоточні ударні боєприпаси, вироблені на американських заводах, зазначається в релізі Міністерства оборони США, оприлюдненому в п’ятницю 26 серпня.

"Продовжуючи надавати безпекову допомогу Україні, ми співпрацюємо з промисловістю, щоб прискорити виробництво критичної зброї та систем", – сказав ЛаПлант. "Це включає надання фінансування для закупівлі додаткового обладнання, розширення виробничих ліній і підтримки додаткового найму та розвитку робочої сили".

ЛаПлант додав, що офіційні особи США "продовжуватимуть тісно консультуватися з Україною щодо потреб у військових засобах, і, як сказав президент Байден, наша мета проста: Сполучені Штати хочуть бачити демократичну, незалежну, суверенну та процвітаючу Україну із засобами стримування та здатну захистити себе від подальшої агресії".

 

Представники заводу Lockheed Martin написали у Twitter, що команда підприємства показала ЛаПланту та помічнику міністра армії США з закупівель, матеріально-технічного забезпечення та технологій Дугу Бушу об’єкт, де "виробляють продукти, які забезпечують успіх місії".

Візит високопосадовців Пентагону на завод відбувся після того, як президент Джо Байден оголосив у середу, що США надасть майже 3 мільярди доларів нової військової допомоги Україні.

stopcor.org

Теги: США,HIMARS ,Пентагон ,Джо Байден,військова допомога,Міністерство оборони США, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР