У росії призиватимуть "мажорів"? У Держдумі закликали мобілізувати власників іномарок

У росії призиватимуть "мажорів"? У Держдумі закликали мобілізувати власників іномарок
282774 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прихована мобілізація у росії докотилась і до "золотої молоді"? Пропутінський сенатор Джабаров закликав призвати на фронт учасників автопробігу "Багаті та успішні", який російські силовики агресивно розігнали у Москві.

Про це пише британська The Daily Mail із посиланням на російські джерела.

Російські поліцейські силоміць витягували власників яскравих суперкарів з їхніх автомобілів під час акції "Багаті та успішні" в Москві, щоб придушити екстравагантну демонстрацію розкоші.

Московські поліцейські розігнали автопробіг дорогих іномарок

Відео з місця подій свідчить, що поліція атакувала водіїв іномарок, які влаштували організований і узгоджений з місцевою адміністрацією пробіг вулицями Москви.

Представники поліції стверджують, що дозволу на елітне ралі близько 170 автомобілів Lamborghini, Rolls-Royce Phantom, Ferrari, Porsche, Hummer H1, Chevrolet Corvette C8, Audi RS5 і Bentley Continental GT II не надавали.

Десятки автовласників були затримані озброєними поліцейськими, а їхні автомобілі конфісковані для перевірки. Деяких водіїв у кайданках силою "пакували" в автозаки.

Деяких учасників акції затримали й посадили в автозаки

Водії мали намір провести парадом свої машини в центрі Москви з наклейками "Багаті та успішні". Квитки на неофіційний мітинг коштували до 4200 фунтів стерлінгів, включаючи сніданок і афтепаті, але поліція розгромила його, перш ніж він розпочався.

Один із спійманих правоохоронцями – 17-річний Оскар Ліксутов, син голови Департаменту транспорту Москви Максима Ліксутова. Його не затримували, а супроводили додому.

Організатор ралі – Олексій Хитров, 28-річний криптовалютний мільйонер, повідомив: "Мета цього заходу – зібрати всіх власників елітних автомобілів і створити атмосферу для спілкування. Коли поліція прибула, спершу я подумав, що це жарт. Я запитав, хто віддав наказ про розгін і чому, адже влада була поінформована заздалегідь".

Джерело в правоохоронних органах повідомило ТАСС: "На даний момент встановлені особи деяких учасників. Їх доставлять до поліції для з’ясування обставин".

Російський сенатор Михайло Джабаров публічно закликав "покарати" москивчів за демонстрацію своїх західних автомобілів: "Їх треба покликати на допомогу армії", – заявив він. "Вони цілком здатні допомогти в тилових справах або бути санітарами у військових госпіталях. Це допоможе їхнім мізкам стати на свої місця".

Сенатор Михайло Джабаров

Учасникам пробігу закидають порушення того самого закону, який використовується для придушення політичних протестів у росії. Ця правова норма забороняє "збори, мітинги, демонстрації, ходи та пікетування".

Повідомляють, що володимир путін зриває лють через провалення своєї "спецоперації" на сім'ях російських мультимільйонерів та їхніх нащадках, які не приховують власні статки перед народними масами.

Якось він нібито заявив: "У радянські часи деякі люди хизувалися своїм багатством, вживлюючи золоті зуби, в ідеалі передні зуби, щоб продемонструвати розмір своїх статків. Ламборгіні та інші дорогі іграшки – це саме ті золоті зуби".

При цьому, низка опозиціонерів ставлять під сумнів показну "скромність" путіна: як підтверджує проведене ними розслідування, російський президент значно багатший, ніж він удає. Припускають, що він є одним з найзаможніших правителів у світі.

Зокрема, в Італії виявили суперяхту вартістю 700 млн доларів. За даними команди Олексія Навального, 140-метрове шестиповерхове судно через підставних осіб належить Путіну. Наразі походження яхти розслідує італійська поліція.

stopcor.org

Теги: Багаті та успішні,сенатор Джабаров,Москва,мажори,Держдума,автопробег Богатые и успешные
ПРЯМИЙ ЕФІР