Україна отримає від Німеччини 5 млрд євро та нове озброєння

Україна отримає від Німеччини 5 млрд євро та нове озброєння
355907 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром нові поставки зброї. Також під час візиту в Берлін сторони обговорили надання 5 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Цього тижня ми очікуємо черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС в розмірі 5 млрд євро. Це допоможе забезпечити стійкість нашої економіки, підтримку армії та проходження опалювального сезону", – анонсував нову допомогу Денис Шмигаль.

Зокрема відомо, що Україна має отримати надсучасні системи ППО німецького виробництва IRIS-T. Ймовірно, вони надійдуть уже восени.

"Під час зустрічі в Берліні з президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром обговорили військову ситуацію, посилення санкцій і необхідність надання зброї. Подякував за солідарність з українцями та підтримку. Ми переможемо!", – написав Денис Шмигаль у Twitter.

Денис Шмигаль розповів, що посилення обороноздатності та подальшу всебічну підтримку для України вони сьогодні обговорили під час зустрічі з канцлером Олафом Шольцом. Прем'єр також виступив із пропозицією скерувати на ЗАЕС спеціальну місію ЄС і ООН. Він також подякував уряду Німеччини за ініціативу щодо проведення в Берліні в жовтні конференції відновлення.

"Федеральний канцлер відзначив готовність сприяти детальній підготовці Плану відновлення вже зараз, аби швидко його запустити після нашої перемоги", – зазначив прем'єр.

Денис Шмигаль зазначив, що після повномасштабного вторгнення росії Німеччина стала лідером серед європейських країн за розміром фінансової допомоги, надавши Україні 1,4 млрд євро.

"Від ЄС ми отримали 2,4 млрд євро й очікуємо ще 8 млрд макрофінансової допомоги. З них 5 млрд — найближчим часом. Німеччина в цьому питанні так само активно допомагає", – розповів Шмигаль.

Також він відзначив, що Україна має рішучу підтримку в Бундестазі.

"Сьогодні переконався в цьому під час зустрічей з керівниками фракцій німецького парламенту", – сказав він.

Нагадаємо, що Іспанія готує до передачі Збройним Силам України засоби протиповітряної оборони та бронетранспортери. Протягом серпня Міноборони та Збройні сили Іспанії підготували зброю та техніку для України. У списку – понад 1000 артилерійських боєприпасів у 75 піддонах об’ємом по одному кубічному метру. Снаряди будуть відправлені у співпраці з країною-союзником. Вони будуть доставлені у вересні.

stopcor.org

Теги: Україна , війна в Україні,Денис Шмигаль,озброєння,Німеччина
ПРЯМИЙ ЕФІР