Росія купує ракети та снаряди у Північної Кореї, – американська розвідка

Росія купує ракети та снаряди у Північної Кореї, – американська розвідка
299318 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російське Міністерство оборони ймовірно закуповує великі партії ракет та артилерійських снарядів у Північної Кореї для підтримки вторгнення в Україну.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на висновки розвідки США.

Американський чиновник, який говорив на умовах анонімності, заявив у понеділок, що той факт, що росія звертається до Північної Кореї, демонструє, що "російські військові продовжують страждати від серйозної нестачі поставок в Україні, частково через експортний контроль і санкції".

Співробітники американської розвідки вважають, що в майбутньому росіяни можуть придбати додаткову військову техніку Північної Кореї. Про знахідку розвідки вперше повідомила газета New York Times.

Це відкриття сталося після того, як адміністрація Байдена нещодавно підтвердила, що російські військові в серпні отримали дрони іранського виробництва для використання на полі бою в Україні.

Офіційний Пхеньян намагається зміцнити відносини з Москвою на тлі охолодження відносин рф із більшістю країн Заходу. Північнокорейський режим звинуватив США в українській кризі та стверджував, що "гегемоністська політика" Заходу виправдовує військові дії росії в Україні, яка нібито "змушена" захищати себе.

Північнокорейці натякнули на зацікавленість у відправці будівельників для допомоги у відбудові окупованих рф територій на сході України.

Посол КНДР в Москві нещодавно зустрівся з представниками двох підтримуваних росією сепаратистських територій на Донбасі в Україні та висловив оптимізм щодо співпраці у "сфері трудової міграції", посилаючись на пом’якшення прикордонного контролю його країни через пандемію.

У липні Північна Корея стала єдиною країною, окрім росії та Сирії, яка визнала самопроголошені республіки в Луганську та Донецьку, ще більше долучившись до росії щодо війни в Україні.

stopcor.org

Теги: КНДР ,росія, війна в Україні,путін,Північна Корея,ракети
ПРЯМИЙ ЕФІР