Команду Гройсмана дотискають силовики, люди Гройсмана… попадаються з наркотиками?

Команду Гройсмана дотискають силовики, люди Гройсмана… попадаються з наркотиками?
355466 ПЕРЕГЛЯДІВ

У команді екс-мера Вінниці та екс-прем'єра Володимира Гройсмана та його ручної однойменної партії “Українська стратегія Гройсмана” у Вінниці сильно штормить.

Столичні силовики не по-дитячому взялися за протиправні дії його підлеглих за партійною лінією, які контролюють обласну та міську ради, де “гройсманят” - більшість.

Ми писали про нещодавні обшуки ДБР у вінницькій міській раді за підозрою у розкраданні землі та видачу незаконних дозволів на будівництво, що “кришували” місцеві правоохоронці.

І ось ще один прогнозований удар під дих. Права рука Гройсмана в обласній раді, його голова В'ячеслав Соколовий також опинився у полі зору силовиків. За повідомленнями низки телеграм-каналів, минулої п'ятниці у Шаргороді київськими правоохоронцями нібито було проведено обшуки у родичів Соколового.

Саме цього дня він від свого імені, але за рахунок міжнародних благодійників, роздавав гуманітарку.

Сам Соколовий на “сюрприз” ніяк не відреагував і негайно ретирувався до Вінниці – думати, як жити далі.

У 2014-2019 роках Соколовий очолював обласну прокуратуру та був "своїм" для команди Гройсмана-Моргунова. Саме під час його роботи на Вінниччині не було розкрито жодного серйозного корупційного злочину.

Злі язики стверджують, що саме за цей період він прихопив у Шаргородському районі чимало земельки, садків та озер, а також ферми та консервний завод. Начебто оформив це все господарство на тестя та інших родичів.

Так от, розплутувати ці махінації нібито й прибули люди у погонах із Києва.

З нетерпінням чекаємо, звичайно ж, офіційних повідомлень ДБР і генпрокуратури з цього приводу.

Але що це все означає?

Останнім часом команда Гройсмана в обласній та міській радах отримала чимало кримінальних проваджень. Не просто так! І не у вигляді політичного переслідування, як заявляли в його політсилі.

Йдеться про афери із земельними ділянками, об'єктами будівництва, муніципальними підрядами, на яких Гройсман та його оточення могли фантастично збагатитися починаючи з 2005 року, коли він став виконувачем обов'язків міського голови.

А ось ще один зовсім свіжий "заліт". У депутата Вінницької обласної ради від партії "Українська стратегія Гройсмана" Ігоря Хміля під час огляду автомобіля у пункті пропуску Могилів-Подільський правоохоронці знайшли речовину зеленого кольору, попередньо канабіс, а також кілька десятків набоїв та таблетки.

А ось помилуйтеся, що місцеві ЗМІ пишуть про особливо наближених депутатів від “Стратегії Гройсмана”

У Вінниці розгул корупції космічних масштабів!

Уся ця низка корупційних скандалів та “зальотів” означає, що з Володимиром Гройсманом навряд чи хтось домовлятиметься. Швидше за все, гройсманівська влада на Вінниччині незабаром буде безповоротно демонтована, а місця місцевих депутатів займуть інші партії, а серед них доблесні українські воїни.

Сергій Атаманюк


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора. 

Теги: Володимир Гройсман, Сергій Моргунов, Стратегія Гройсмана, В'ячеслав Соколовий, корупція, Вінниця
ПРЯМИЙ ЕФІР