ЗСУ можуть оточити понад 10 тисяч російських військових, - Медуза

ЗСУ можуть оточити понад 10 тисяч російських військових, - Медуза
314650 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські військові за кілька днів контрнаступу на Харківщині змогли звільнити від російських окупантів велике місто - Балаклію. При цьому угруповання окупантів, що займає територію від Куп'янська до околиць Слов'янська (це понад 10 тисяч військовослужбовців), ризикує потрапити в оточення.

Про це повідомляє видання "Медуза".

ВСУ солдати

Згідно з декількома повідомленнями російських "воєнкорів", ЗСУ просунулися від Шевченкового майже до Куп'янська, а інша група - вийшла до берега Оскільського водосховища в районі села Сенькове.

Видання зазначають, що вже з'явилися повідомлення, що українські військові кілька разів переправлялися через Сіверський Донець та встановили контроль над кількома селищами, які взяли російська армія на початку літа.

"Все це означає, що великій групі російських військ, що складається з кількох з'єднань загальною чисельністю понад 10 тисяч осіб, загрожує оперативне оточення. Неясно, чи є у ЗС РФ резерви, щоб уникнути такого сценарію. Досі опір українському наступу був слабким (у на відміну від аналогічного наступу ЗСУ на Херсон наприкінці серпня)", – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, Збройні сили України здатні звільнити Куп'янськ протягом наступних 72 годин завдяки успішному контрнаступу в Харківській області, який сильно пошкодив логістику окупантів. Аналітики зазначають, що за останніми підтвердженими повідомленнями ЗСУ перебували за 15 км від міста. Водночас логістика окупантів була дуже пошкоджена, що дозволить українським силам продовжувати контрнаступальні дії.

stopcor.org

Теги: ЗСУ ,Херсон ,Куп'янськ,Харків,Українські військові, війна в Україні, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР