Генерал Сирський: непублічна зірка наступу на Харківщині

Генерал Сирський: непублічна зірка наступу на Харківщині
31607 ПЕРЕГЛЯДІВ

На українському військовому небосхилі сходить нова зірка. До відомих на весь світ Залужного, Буданова та Яроша, якими лякають дітей на росії, додалося нове ім’я: командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський. Саме він є чи не головним непублічним архітектором останніх перемог українського війська, зокрема – наступу на Харківщині, внаслідок якого вже звільнено Балаклію і з’явилися фото українських військових біля стели на в’їзді в місто Куп’янськ.

Це місто зараз один з головних логістичних хабів окупантів та є центральною артерією живлення військових з’єднань на харківському та ізюмському напрямках. Якщо ЗСУ відб’ють Куп’янськ, то окупаційні війська змушені будуть відійти з півночі і сходу Харківської області. Це буде ще один відчутний морально-психологічний удар по путінському режиму.

Серед окупаційних військ та місцевих колаборантів в Харківській області ширяться панічні настрої, а російські пропагандисти намагаються робити хорошу міну при поганій грі. Загалом же, за словами Президента, цього тижня Збройні Сили змогли звільнити від російських загарбників понад 1000 квадратних кілометрів української землі.

Але для початку Сирському вдалося зупинити ворожий наступ на харківському, ізюмському, бахмутському, авдіївському та інших оперативних напрямках. А потім – успішно потіснити ворога. Саме Сирський розробляв несподіваний удар по Балаклії, до необхідності якого спочатку критично поставилися у Генштабі. Однак, йому вдалося переконати військове керівництво країни в необхідності такого плану.

Не останню роль тут зіграв бекграунд Сирського.

До російсько-української війни, що почалася в 2014 році анексією Криму і вторгненням на Донбас, Сирський командував 72-ю механізованою бригадою. Під час АТО він координував вихід українських військових з Дебальцева, а сформована ним група “Барс” прикривала відхід частин ЗСУ. Після російської навали 24 лютого він очолив військові сили для захисту Києва: було сформовано два потужних кільця оборони, а наступальні сили супротивника було розпорошено, знищеного безпрецедентно велику кількість військової техніки і живої сили ворога.

Джерело

Теги: Ярош,Валерій Залужний,Залужний,Буданов,Сирський,Олександр Сирський,Війська, сухопутні війська, Харків, Харківщина, Харківська область ,Балаклія,Куп’янськ,ЗСУ, Збройні Сили, Збройні Сили України,Президент,Генштаб,АТО, Крим, Донбас, Київ
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР