Адміністратора збірної України з футболу підозрюють у відмиванні 130 млн гривень

Адміністратора збірної України з футболу підозрюють у відмиванні 130 млн гривень
241961 ПЕРЕГЛЯДІВ

Адміністратора збірної України з футболу підозрюють у відмиванні 130 млн гривень. У справі фігурують Вадим Шаблій та інші футбольні агенти, а також теперішні та колишні гравці основного складу «Шахтаря». Ухиляння від сплати податків та відмивання грошей — в обох випадках в особливо великих розмірах.

У 2020 році правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти старшого адміністратора збірної України з футболу Олександра Кісткіна, підозрюючи його саме в таких злочинах. Слідче управління Державної фіскальної служби України відкрило кримінальне провадження, щоб розслідувати факти легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Злочини інкримінували старшому адміністратору збірної України Олександру Кісткіну, який працює в штабі головної команди з 2016 року.

За даними слідства, правоохоронці встановили, що в період з 2016 по 2020 роки чоловік:

  • ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах, шляхом заниження оподаткованого доходу, на загальну суму понад 115,7 млн гривень;
  • проводив у відділеннях АТ КБ «Приватбанк» та АТ «ПУМБ» фінансові операції з безпідставного перерахування та зняття готівкових коштів, з метою їх легалізації (відмивання), на загальну суму понад 130 млн гривень.

Слідчі вивчили рух коштів на банківських рахунках Кісткіна і виявили перелік контрагентів, з якими в основному взаємодіяв Олександр. Це насамперед голкіпер «Шахтаря» та збірної України Андрій Пятов, ексгравець донеччан, а сьогодні головний тренер «Дніпра-1» Олександр Кучер, а також відомий футбольний агент Вадим Шаблій.

368.media

Теги: Вадим Шаблій,збірна України з футболу,Олександр Кісткін
ПРЯМИЙ ЕФІР