В окупованому Маріуполі пролунав український гімн: заспівали на очах окупантів (відео)

В окупованому Маріуполі пролунав український гімн: заспівали на очах окупантів (відео)
277105 ПЕРЕГЛЯДІВ

Маріуполь – це Україна, місто чекає на визволення з-під окупації. Це підтвердили місцеві мешканці, які згуртувались і разом заспівали гімн України на одній з центральних вулиць. Людей не злякав навіть припаркований поруч автомобіль російських загарбників.

Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко. Він також виклав у мережу кадри з виконанням гімну (з міркувань безпеки тих, хто співає, побачити неможна, але можна почути; крім того, показана локація, що дозволяє впевнено стверджувати, що на відео – саме Маріуполь, а не інший населений пункт).

"Прямо зараз на площі Свободи в Маріуполі просто хлопці та дівчата співають Наш Гімн на очах окупанта (напроти площі, біля зупинки стояла автівка з позначкою z). Співають і вірять в ЗСУ. Заради цього варто жити та боротись. Звільняти та відновлювати Маріуполь", – написав Андрющенко.

Нагадаємо, 12 вересня у мережі поширили відео, на якому в окупованому Криму публічно звучить пісня "Ой, у лузі червона калина" – її поставив діджей на одному з весіль. Після цього у місцевих пабліках прокотилась "хвиля обурення", а окупаційна влада півострову пообіцяла "карати" за звучання патріотичних українських пісень.

Як стало відомо пізніше, підконтрольний рф "суд" у Криму притягнув до адміністративної відповідальності шістьох учасників та організаторів весілля в Бахчисараї  за виконання української пісні. Їм призначили штрафи у розмірі 50 тисяч рублів та від 5 до 15 діб адмінарешту, а ресторан закрили начебто на перевірку.

Теги: Маріуполь, окупанти, війна в Україні,окупація,гімн
ПРЯМИЙ ЕФІР