ЗСУ знищили поблизу Посад-Покровського на Херсонщині "елітну" 38 ОМБСр росіян

ЗСУ знищили поблизу Посад-Покровського на Херсонщині "елітну" 38 ОМБСр росіян
345568 ПЕРЕГЛЯДІВ

ЗСУ продовжують нищити "еліту" російських військ. На Херсонському напрямку втратила боєздатність 38-ма окрема мотострілецька бригада з Амурської області рф, що мала престижний статус "гвардійської".

Про це повідомив воєнно-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. 

За його словами, ця "прикрість" сталась із далекосхідними гвардійцями путіна у напрямку Посад-Покровського. Внаслідок втрати великої кількості бійців, командування російської окупаційної армії ухвалило рішення про відтягування 38 ОМСБр у тил.

У щоденному брифінгу речники Генштабу ЗСУ 15 вересня інформацію про знищення 38 ОМСБр рф не конкретизували, однак наголосили, що найбільших втрат противник зазнав саме на Херсонщині – на Криворізькому та Миколаївському напрямках.

38 ОМСБр втратила боєздатність у районі Посад-Покровського

За даними експерта Центру оборонних стратегій Віктора Кевлюка, днями частини 38 ОМСБр рф (а саме – батальйон матеріально-технічного забезпечення) також поніс суттєві втрати на Харківщині, при відступі з району Куп'янська.

38-ма окрема гвардійська мотострілецька Вітебська ордена Леніна, Червонопрапорна, ордена Суворова бригада – формування Сухопутних військ Збройних сил російської федерації. Умовне найменування – Військова частина № 21720 (в/ч 21720). Формування входить до складу 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу. Пункт постійної дислокації – село Катеринославка Амурської області.

У травні 2022 року частина окупантів 38-ї гвардійської ОМСБр влаштували бунт і намагалися відмовитися від подальшої участі у війні в Україні через великі втрати особового складу.

8 вересня стало відомо, що на Херсонщині українські бійці на окремих ділянках прорвали лінію оборони, яку тримали підрозділи 20-ї "елітної" мотострілкової дивізії ЗС рф.

stopcor.org

Теги: Херсон,ЗСУ , війна в Україні,38 ОМБСр, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР