На Херсонщині знищено 5 понтонних переправ окупантів

На Херсонщині знищено 5 понтонних переправ окупантів
304174 ПЕРЕГЛЯДІВ

Правобережна Херсонщина перетворюється на "острів" для окупантів: ЗСУ вчергове уразили понтонні переправи, якими ворог намагався перекидати з лівого берега Дніпра озброєння і техніку.

Про це повідомили у нічному зведенні ОК "Південь" 16 вересня.

Зазначається, що українські авіатори нанесли 9 ударів, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 330 вогневих завдань по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки, складу боєприпасів в Бериславському районі.

Крім того, українська артилерія вчергове відпрацювала по Каховському мосту та по пятьох понтонних переправах біля Дар`ївки, Садового, Нової Каховки.

ЗСУ ''накрили'' понтонні переправи у Дар'ївці, Садовому, Новій Каховці

Зауважимо, 15 вересня з'явилась інформація про те, що в Новій Каховці росіяни намагалися засипати щебенем шлюз Каховської ГЕС, аби створити щось на кшталт нового мосту. Про це повідомило херсонське видання "Мост" із посиланням на чинного мера міста Володимира Коваленка. Це також підтвердив швейцарський OSINT-аналітик Бенджамін Пітте на основі аналізу супутникових знімків.

 

Ввечері 15 вересня у Новій Каховці чули потужні вибухи.

Крім того, днями OSINTери виявили на фото з супутника нові поромні маршрути окупантів у херсонській акваторії Дніпра в районі сіл Антонівка, Придніпровське та Садове.

У ЗСУ нагадують, що українському командуванню відомі всі наземні й річкові логістичні маршрути ворога на Херсонщині, і всі вони – в зоні вогневого контролю.

stopcor.org

Теги: ЗСУ ,Херсон,понтонна переправа, війна в Україні, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР