Дружня Естонія – одна з перших країн Європи, яка з 2014 року послідовно підтримує Україну у боротьбі за нашу свободу, – Олексій Резніков

Дружня Естонія – одна з перших країн Європи, яка з 2014 року послідовно підтримує Україну у боротьбі за нашу свободу, – Олексій Резніков
310009 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час зустрічі Міністр оборони України Олексій Резніков та Глава Міноборони Естонії Ханно Певкур обговорили питання двостороннього співробітництва в оборонній сфері та інші аспекти підтримки нашої держави у боротьбі проти російської збройної агресії. Також участь у зустрічі взяли заступники Міністра оборони Олександр Поліщук, Денис Шарапов, Олег Гайдук та Командувач медичних сил ЗСУ генерал-майор медичної служби Тетяна Остащенко.

Олексій Резніков висловив вдячність за надану Естонією безпрецедентну військову допомогу та наголосив на успішному застосуванні українськими воїнами західного озброєння на полі бою. Міністр оборони України зазначив, що Естонська Республіка є однією з перших країн Європи, яка з 2014 року послідовно підтримує Україну у боротьбі за свободу.

– Радий приймати в Києві гарного друга України, Міністра оборони Естонії Ханно Певкура. Високо ціную участь Естонії у зустрічах Контактної групи з питань оборони України у форматах «Рамштайну» та Копенгагенської конференції. Вірю, що плідна співпраця допоможе нам пришвидшити перемогу України. Маємо спільно здолати агресора, – зазначив Олексій Резніков.

Серед важливих питань – підтримка України у сфері кібербезпеки. Міністр оборони поінформував естонського колегу щодо планів України у питаннях кіберзахисту, зокрема й на законодавчому рівні. Тому досвід Естонії був би корисний для України.

Ханно Певкур розповів, що посилення співпраці з Україною у питаннях оборонного співробітництва та протидії кіберзагрозам, є одним із пріоритетів Уряду Естонії.

– Світ об’єднаний на підтримку України. Естонія підтримує ваші зусилля в побудові потужної системи кіберзахисту. Ми готові ділитися передовим досвідом. Набуття Україною повноправного членства в Об’єднаному центрі передових технологій НАТО з кіберзахисту поглибить обмін найкращими напрацюваннями з кібербезпеки. Ви зараз на передовій боротьби з кібервикликами. Тому участь України в роботі цього Центру буде перевагою для усіх нас, – зазначив Глава Міноборони Естонії. Також, Ханно Певкур запевнив, що естонська сторона готова надати всебічну підтримку в створенні кібервійськ ЗС України.

Олексій Резніков та Ханно Певкур торкнулися важливих питань підготовки українських військових окремих спеціальностей, навчання медиків, в тому числі фахівців з тактичної медицини і евакуації.

Представники Естонії висловили переконання, що Україна заслуговує на те, щоб бути вільною і незалежною. Вони поклали квіти до Стели пам’яті загиблих українських воїнів.

mil.gov.ua

Теги: Олексій Резніков,Міністр оборони України,Естонія , війна в Україні, Україна
ПРЯМИЙ ЕФІР