Ердоган повідомив про обмін 200 військовополонених та анонсував повернення територій Україні

Ердоган повідомив про обмін 200 військовополонених та анонсував повернення територій Україні
314166 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що всі захоплені росією землі мають бути повернуті Україні, включаючи Крим, який був анексований військами володимира путіна в 2014 році.

Вночі PBS NewsHour опублікував повну стенограму інтерв’ю з президентом Туреччини.

Його цитує The Guardian: "Якщо в Україні буде встановлено мир, звичайно, повернення землі, яка зазнала вторгнення, стане дуже важливим. Це те, що очікується. Це те, чого хочеться. Путін зробив певні кроки. Ми зробили певні кроки. Загарбані землі будуть повернуті Україні".

Говорячи конкретно про Крим, Ердоган відповів: "З 2014 року ми говорили про це з моїм дорогим другом путіним, і це те, чого ми від нього вимагали. Ми просили його повернути Крим його законним власникам… на жаль, жодного кроку не було зроблено".

Ердоган путін

Ердоган відмовився сказати, хто, на його думку, зараз переважає у війні, сказавши: "Як лідер, я не хочу це розглядати. Все, що ми хочемо зробити і що ми хочемо бачити, це завершити цю битву миром, чи то путін, чи то Зеленський, я завжди про це просив і рекомендував. Це конфлікт, який закінчився жертвами. Люди гинуть, і зрештою ніхто не виграє".

Він також сказав, що обговорював ведення війни безпосередньо з диктатором рф: "В Узбекистані я зустрівся з президентом путіним, і ми провели з ним дуже широкі дискусії. І він насправді показав мені, що він готовий покінчити з цим якомога швидше. Таким було моє враження, тому що те, як зараз йдуть справи, досить проблематично. За домовленістю сторін буде обміняно 200 заручників. Я думаю, що буде зроблено значний крок уперед".

Під час інтерв’ю турецький лідер сказав, що "жодне вторгнення не може бути виправданим", і залишився дипломатичним, коли його запитали, чи не помилився путін, організувавши вторгнення. Ердоган зазначив: "Після цього жоден лідер не скаже, що це була помилка. Ніхто не скаже, так, я зробив помилку. Те ж саме можна застосувати і до України. Зеленський, як ви думаєте, коли він рухався вперед, він відчував, що зробив помилку? Лідерам, коли вони стають на цей шлях, буде дуже важко повернутися назад. Лідерам важко зробити крок назад".

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну окупаційні війська втратили понад 54 тисячі військових, а також позбулися близько 2210 танків.

stopcor.org

Теги: Реджеп Таїп Ердоган,Президент Туреччини,Турція, війна в Україні,росія,Крим,Військовополонені,путін
ПРЯМИЙ ЕФІР