Черкаського виробника автохімії звинуватили у фінансуванні російської агресії

Черкаського виробника автохімії звинуватили у фінансуванні російської агресії
300673 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ряд черкаських компаній, котрі спеціалізуються на виготовлені та реалізації автомобільної хімії, підозрюють у фінансуванні збройної агресії росії проти України. Це стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 3 ст. 110-2 КК.

Зазначається, власником частки в статутному капіталі ТОВ «Черкаський завод автохімії» є громадянин росії Михайло Вашуркін. Він є власником компаній ТОВ «ВМ-Інвест», що займається орендою та експлуатацією нерухомого майна, та ТОВ «УКРА ПОЛ», що займається гуртовою торгівлею хімічними продуктами. Директором вказаних компаній є його дружина Юлія Вашуркіна.

Слідством встановлено, що Вашуркін є співзасновником науково-технічного товариства з обмеженою відповідальністю «Азімут», котре зареєстроване в місті Ковров, Володимирської області рф. Компанія, своєю чергою, є постачальником згідно з договором на суму 10,086 млн рублів з ВАТ «Державний Науково-дослідний інститут машинобудівництва імені В.В. Бахирева», котре займається виготовленням зброї.

Іще вісім договорів постачання ТОВ «Азімут» уклав з АТ «Всеросійський науково-дослідний інститут «Сигнал», котрий також спеціалізується на виготовленні зброї.

З вилучених документів в ході проведення тимчасового доступу до документів управління податкової встановлено, що службові особи ТОВ «Черкаський завод автохімії», ТОВ «ВМ-Інвест» та ТОВ «УКРА ПОЛ» будучи в попередній злочинній змові із рядом суб`єктів господарської діяльності проводили операції з ознаками фіктивності.

Також, на думку слідства, ТОВ «Черкаський завод автохімії», ТОВ «ВМ-Інвест», систематично здійснюють закупівлю товарів і відправку товарів у Товариств, які безпосередньо здійснюють свою фінансову-господарську діяльність на території російської федерації та сплачують податки на користь російської федерації-держави агресора.

Слідчим суддею Придніпровського районного суду м. Черкаси накладено арешт на корпоративні права засновника ТОВ «УКРА ПОЛ». Зазначимо Михайлу Вашуркіну також належать 86 торгових марок, в тому числі ALTAIR, МАСТ, VMP Motor oil, ZZiMA та інші.

368.media

Теги: Михайло Вашуркін,ТОВ «ВМ-Інвест»,Черкаський завод автохімії,фінансування російської агресії, війна в Україні,росія
ПРЯМИЙ ЕФІР