Західні лідери відреагували на спіч путіна: мобілізація в рф – ознака слабкості й паніки

Західні лідери відреагували на спіч путіна: мобілізація в рф – ознака слабкості й паніки
283836 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ранкова промова путіна не залишилась непоміченою у світі: на істеричні заяви російського диктатора вже відреагували політики з багатьох країн. Схоже, налякати чи хоча б здивувати Захід кремлю не вдалося.

Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що росія продемонструвала слабкість, оголосивши про мобілізацію своїх військових резервів і організувавши референдуми на окупованих рф територіях в Україні, повідомляє The Guardian.

"Підставні референдуми та мобілізація є ознаками слабкості, провалу росії", – написала Брінк у Twitter. "Сполучені Штати ніколи не визнають претензій рф на нібито анексовану українську територію".

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес також виступив із заявою у відповідь на сьогоднішнє ранкове звернення володимира путіна.

Міністр-консерватор сказав: "Порушення президентом путіним власних обіцянок не мобілізувати частину населення та незаконна анексія частини України є визнанням того, що його вторгнення провалюється".

Воллес зазначив, що путін і Шойгу вже відправили на смерть десятки тисяч своїх громадян, погано оснащених і погано керованих: "Жодні погрози та пропаганда не можуть приховати той факт, що Україна перемагає у цій війні, міжнародне співтовариство є єдиним, а росія стає світовою парією".

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте додав свій голос до хору західних лідерів, коментуючи попередню заяву путіна про часткову мобілізацію та погрози щодо ядерної зброї. 

Рютте сказав голландському мовнику NOS: "Мобілізація, заклики до референдумів у Донецьку – це все ознаки паніки. Його риторику щодо ядерної зброї ми чули багато разів раніше, і вона залишає нас холодними. Це все частина риторики, яку ми знаємо. Я б радив зберігати спокій".

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала написав у Twitter: "Оголошена володимиром путіним часткова мобілізація є спробою подальшої ескалації розв’язаної росією війни в Україні та ще одним доказом того, що рф є єдиним агресором. Допомога Україні потрібна, і ми повинні продовжувати це робити в наших власних інтересах".

 

Міністерство закордонних справ Китаю закликало всі сторони продовжити участь у діалозі та консультаціях і знайти спосіб вирішити проблеми безпеки всіх сторін після того, як президент рф володимир путін попередив Захід про те, що у світі вважають "ядерним шантажем".

Речник МЗС Китаю Ван Веньбінь заявив на регулярному брифінгу для ЗМІ, що позиція Китаю щодо України є послідовною та чіткою.

stopcor.org

Теги: мобілізація в рф,Мобілізація в росії,путін, війна в Україні,росія
ПРЯМИЙ ЕФІР