У районі Сватово поранено генерал-майора російської армії Цокова, який у 2014-му захоплював Крим

У районі Сватово поранено генерал-майора російської армії Цокова, який у 2014-му захоплював Крим
311345 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російські окупанти продовжують зазнавати втрат на українській землі, зокрема, і серед керівного складу. Так, у районі Сватово на Луганщині українські військові поранили генерал-майора Олега Цокова.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в оперативній інформації станом на 6:00 23 вересня.

"Противник продовжує зазнавати втрат, зокрема і серед керівного складу. За наявною інформацією, в результаті вогневого ураження в районі населеного пункту Сватове було поранено командира 144 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії генерал-майора Цокова. Його евакуйовано 20 вересня поточного року", – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Генштабі, з 19 по 20 вересня цього року до військового шпиталю у Ростові-на-Дону доставлено 105 тіл загиблих російських військовослужбовців, здійснюються підготовчі заходи прийняти ще 200 тіл найближчим часом.

Що відомо про генерал-майора Цокова:

Олег Цоков народився 23 вересня 1971 року. Закінчив Ташкентське вище загальновійськове командне училище та військову академію ім. Фрунзе. Брав участь у кількох збройних агресіях росії, зокрема, у першій та другій чеченських військах. 

У серпні 2022 року став командиром 144 гвардійської мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії росії, яка базується у Смоленську. 

Має нагороди за участь у “військовій операції" у Сирії та так зване “повернення Криму".

stopcor.org

Теги: Олег Цоков,генерал-майор Олег Цоков,Сватово , війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР