Рейдери: Зінчук Олександр, Шлапак Юрій, Лежанський Василь, Хабаль Михайло - відбирають майно у родин військовослужбовців?

Рейдери: Зінчук Олександр, Шлапак Юрій, Лежанський Василь, Хабаль Михайло - відбирають майно у родин військовослужбовців?
35520 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лісові Гринівці, Хмельницька область. Поки захисники України щохвилини ризикують життям за рідні землі, інші громадяни розкрадають землі. Хабарники безкарно наживаються вже декілька років — чи довго це триватиме?

Частина перша: земля

Лісовогринівецький радгосп, який не вів ніякої господарської діяльності з 1960 років за допомогою корупціонерів з Фонду державного майна відновив свою діяльність і почав  судиться з мешканцями Хмельницької області. Керівництво цього радгоспу невтомно строчить судові позови на громадян України та Хмельницьку райдержадміністрацію і вимагає позбавити їх прав на земельні ділянки (паї). З початку 2020 року подали та продовжують направляти позови по десятках судових справ з метою привласнити приватні землі.

А у 2022 році до гри приєдналося державне підприємство “Хмельницьке” (зберегло свою реєстрацію згідно прогалин в законодавстві, після приватизації трудовим колективом),  яке розпаювало свої землі згідно плану приватизації 10 років тому для своїх працівників. ДП “Хмельницьке” також направляє свої позови та вимагає скасувати права власності на земельні ділянки, що наразі по закону належать громадянам, приватним особам та фермерським господарствам. Свої майнові права вони набулизгідно з Земельним Кодексом України,  в процесі корпоратизації паїв тощо. Земельна реформа на боці приватних власників.

Довідка

13 березня 1992 року Верховна Рада України ухвалила Постанову “Про прискорення земельної реформи та приватизацію землі” № 2200-XII. Прийняття цього документу дозволило почати роздержавлення, паювання і приватизацію землі мешканцями міст та селищ для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.

Проте, посадові особи радгоспу “Лісовогринівецький” та держпідприємства “Хмельницьке” вочевидь вважають Закон менш важливим за свої майнові претензії. І тому посягають на землі у 2628,2 га, що колись належали сільськогосподарській артілі (колгоспу) “Перемога” (с. Лісові Гринівці Ружичнянського району Кам`янець-Подільської області УРСР). Колгосп цей припинив своє існування, а його майно та землі були передані громадянам за легітимною процедурою приватизації та розпаювання земель. А тепер дехто вирішив, що зможе забрати їх собі.

Частина друга: дійові особи

Хто ж ці посадовці, що поставили собі за мету попри закон і здоровий глузд повернути (читай: привласнити) активи нечинних та реорганізованих підприємств? Перша дійова особа — Лежанський Василь Васильович, керівник Лісовогринівецького радгоспу, депутат Лісовогринівецької ОТГ і колишній сільський голова. Перевірка по судовому реєстру показує, що цей добродій вже не раз відповідав перед правосуддям і був обвинуваченим за привласнення майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем. Проте розгляд судових справ так і не відбувся.

Не повний список судових розглядів, де Лежанський фігурує відповідачем. Дані реєстрів з системи відкритих даних youcontrol.

Другий діяч — Михайло Йосипович Хабаль, офіційний керівник держпідприємства “Хмельницьке”, причетний одразу до 6 підприємств, два з яких припинили існування, а проти ще одного порушено справу про банкрутство. Михайло Хабаль фігурує у понад 270 судових справ, зокрема кримінальних.

Перелік судових справ, де М.Й. Хабаль виступає відповідачем. Дані судових реєстрів з системи youcontrol

Пан Хабаль відомий також масовими судовими позовами та скаргами у різні перевірчі інстанції. Найвідоміша справа за його участі — шантаж будівельних підприємств у 2017 році. Тоді Хабаль і його подільники з кримінального світу були затримані під час одержання чималого хабаря, відповідали перед судом, але слідчий суддя Світлана Дручкова дозволила їм вийти під заставу. Хабаль, впевнений у своїй безкарності, вже тоді поводився дуже самовпевнено, а потім написав у Фейсбуці: “Якщо комусь цікаво за що мене закрили, то прочитайте хоча б матеріали провадження… Вітер історії змите нанесене на мій імідж сміття”.

Напевно, “вітер історії” справді залучений до справи, бо Михайло Хабаль досі на свободі, продовжує дивні закиди до правосуддя у Фейсбуці, а тепер його ім’я “випливло” у зв’язку з позовами Лісовогринівецького радгоспу.

Також у селі Лісові Гринівці на сцену виходить ще один персонаж — організатор  схеми Олександр Іванович Зінчук, що раніше обіймав посаду помічника депутата Олега Лукашука. Корупціонер і хабарник. Цей персонаж тормозив розвиток громади Хмельницького району, коли був головою районної ради п’ятого скликання. Щоб зберегти посаду голови, при виявленні корупційних діянь, використовуючи службові підлоги не оголошував сесії щоб уникнути звільнення з посади голови. Також у 2007 році  брав участь у кримінальних розбірках на вулиці Зарічанській у місті Хмельницькому. В результаті чого деякі учасники цієї події були побиті металевими прутами, про що були відповідні звернення в органи міліції. Також цей персонаж займав посаду керівника Хмельницького обласного управління земельних ресурсів у 2012-2014 при одиозному керівнику області від “Партії регіонів” Василю Ядусі. Пана Зінчука Служба безпеки України має перевірити на причетність до підривної діяльності в інтересах ФСБ Росії. Мабуть в ті часи коли він співпрацював з “Партією регіонів”, він навчився створювати незаконні схеми і обдирати незахищені верстви населення сільськогосподарського регіону і став подільником Михайла Хабаля.

І ще один, найдрібніший герой цієї історії, — Юрій Анатолійович Шлапак, підприємець у сфері лісозаготівель і учасник сільськогосподарського підприємства “Ліктрави”,  зареєстрованого за тією ж адресою, що й ДП “Хмельницьке”.

Частина третя: махінації

Названі посадові особи, цілком нівелюючи засади земельної реформи, тепер виставляють майнові претензії до громадян, порушують права власності на майно та доводять своє правонаступництво колишнього колгоспу “Перемога”. Вони вдаються до будь-яких хитрощів, зокрема:

створили інвентаризаційну комісію радгоспу “Лісовогринівецький”, яка внесла до інвентаризаційного акту хибну інформацію; підробляють акти інвентаризації майна та технічні паспорти.

Звичайно, не обійшлося без пособництва корумпованих держслужбовців. Державні реєстратори Хмельницького бюро технічної інвентаризації Василина Володимирівна Разуваєва і Ірина Іванівна Павлюк здійснили повторну реєстрацію речових прав на нерухоме майно. Тобто фактично створили умови для рейдерського захвату посадовими особами радгоспу “Лісовогринівецький”. А також тут не обійшлося і без корумпованих суддів Хмельницького районного суду: Хмельницької області, а саме у справі №686/15521/18-ц  суддя Стефанишин  С.Л. створив передумови для подальшого захоплення майна законослухняних громадян.

Епілог?

Поступово були привласнені інші приміщення. Три сушки, склад лікарської сировини, присвоєні нові адреси, підроблені декларації про готовність нерухомих об’єктів до введення в експлуатацію та сфабриковані свідоцтва права власності на приміщення. І тепер, за новою адресою, це вже нібито інше майно, і належить воно тепер Шлапаку.

Звичайно, не обходиться без зацікавлених та мотивованих осіб, що мають повноваження видавати права на забудову, укладати відповідні договори та вносити дані до Державного реєстру речових прав. Кожен з них отримує свій ласий шматок пирога і використовує службове становище як інструмент збагачення і порушення прав. Цікаво, чи вплине Закон на ситуацію у Лісових Гринівцях, чи так і залишиться черговим актом на папері?

Правоохоронні органи мають в найкоротші терміни зупинити цих корупціонерів і вони мають понести заслужену відповідальність згідно кримінального кодексу України.

Грицина Наталія, Скоропада Віталій, Саварін Георгій, Хрустінський Віктор та інші 73 людини Лісогринівецької ОТГ.

Джерело

Теги: Рейдери,Зінчук Олександр, Шлапак Юрій, Лежанський Василь, Хабаль Михайло,Хмельницькі рейдери, Хмельницька область,Хмельницький,Хмельниччина,рейдери,рейдерство, війна в Україні,Війна, війна з РФ,війна з Росією,Росія,РФ, Російська агресія , Російська Федерація,Війна проти Росії,Війна проти України, війна Росії проти України,хабарники,хабар,хабарник,хабарництво,майно,Військовослужбовці ,Грицина Наталія, Скоропада Віталій, Саварін Георгій, Хрустінський Віктор,Грицина , Скоропада , Саварін , Хрустінський ,Україна,Лісові Гринівці,Лісогринівецька ОТГ,Лісовогринівецький,Стефанишин,Стефанишин С.Л,Хмельницький районний суд, районний суд, суд,Василина Володимирівна Разуваєва ,Ірина Іванівна Павлюк,Василина Разуваєва ,Ірина Павлюк,Разуваєва, Павлюк,Юрій Анатолійович Шлапак,Юрій Шлапак,Шлапак,Ліктрави,ДП “Хмельницьке”,ДП Хмельницьке,Хмельницьке,Хабаль,Михайло Хабаль,Хабаль Михайло Йосипович,ФСБ Росії,ФСБ , партія регіонів, Служба Безпеки, Служба Безпеки України,СБУ,СБ України,Зінчук,Олег Лукашук, Лукашук,Олександр Іванович Зінчук,Олександр Зінчук,Світлана Дручкова,Дручкова,Лежанський,Верховна Рада України,Верховна Рада ,ВРУ,ВР
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР