Проповідь Митрополита Лонгина та звернення до президента України

Проповідь Митрополита Лонгина та звернення до президента України
37937 ПЕРЕГЛЯДІВ

Митрополит Української православної церкви (УПЦ) Лонгін (у миру – Михайло Жар) розкритикував патріарха Російської православної церкви (РПЦ) Кирила за підтримку війни РФ проти України.

"Я сьогодні хочу "подякувати від щирого серця" патріархові Кирилу, московському і всієї Русі. Ваша святосте, "дякуємо" за ваше благословення, за те, що гинуть люди і проливається кров. За те, що ви бомбите наші церкви та монастирі. За те, що ви вбиваєте наших ченців, наших священників. "Дякую", ваша святосте, за "велике і величне" ваше благословення на кровопролиття", – сказав митрополит Лонгін.

За його словами, "це безбожжя".

"Хтось відповідатиме за цю кров пролиту, за материнські сльози, за дітей, які залишилися сиротами. Ви відповідатимете, що благословляєте війну, кровопролиття... Ви відповісте перед Богом... за кожну материнську сльозу, за кожну свіжу могилку. Цього так не пробачать", – зазначив митрополит Лонгін.

Джерело

Теги: Україна, Проповідь Митрополита Лонгина та звернення до президента України, Митрополит Лонгін, Митрополит Української православної церкви (УПЦ) Лонгін, УПЦ, Церква, православна церква, Українська православна церква, митрополит, Михайло Жар, Російська православна церкви (РПЦ), Російська православна церква, РПЦ, Війна, Війна в Україні, Війна проти Росії, Віна проти України, Війна Росії проти України, Війна з РФ, Війна з Росією, Росія, Російська Федерація, РФ
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР