Митрополит Павло: Я не контрабандист. Я служитель Господа

Митрополит Павло: Я не контрабандист. Я служитель Господа
292724 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кілька днів тому, у деяких вітчизняних ЗМІ з’явилася інформація про затримання настоятеля Києво-Печерської Лаври митрополита Павла. Попередньо повідомлялося, що єпископа затримали при незаконній спробі вивезти з України церковне майно з документом, який він нібито сам собі виписав.

Такі дані спершу оприлюднили у виданні “Інформаційний потік. Рівне”. Пізніше ясність у цю ситуацію вирішив внести і сам митрополит Павло (Лебідь). Його відеозвернення опублікували на Youtube-каналі Києво-Печерської Лаври.

За словами митрополита, на нього хтось написав безпідставну скаргу, яка дійшла до СБУ. Для перевірки його разом з іншими священнослужителями дійсно затримали на кордоні.

– Нас тримали на кордоні 6 годин, на митному контролі. Коли нас завели в якийсь гараж, кожний відкрив свої чемодани. Я зробив це з радістю, тому що я ввожу в Україну, в Лавру, але нічого ніколи не вивозив з України… Довго нас мурижили, поки все перевірили. Везли ми куплені ікони, три, які не мали ніякої історичної цінності — вони просто куплені у церковній лавці. І потім попросили, СБУ чи хто там, зафотографувати ці ікони”, — заявив настоятель Києво-Печерської Лаври.

При цьому митрополит додав, що метою його виїзду з України була діагностика стану здоров’я, з яким у нього виникли проблеми. Після перевірок його таки пропустили.

До слова, у відеозверненні владика Павло звинуватив журналістів у розповсюдженні дезінформації, намагаючись привернути увагу до його особи. При цьому отець переконаний, що до відповідальності його немає за що притягувати, адже він чистий перед законом.

onlineukr.com

Теги: Києво-Печерська Лавра,митрополит Павло,Павло Лебідь,Митрополит Павло,контрабанда
ПРЯМИЙ ЕФІР