На Донеччині екіпаж «Білий янгол» під вогнем евакуює тяжкопоранених

На Донеччині екіпаж «Білий янгол» під вогнем евакуює тяжкопоранених
309024 ПЕРЕГЛЯДІВ

З відірваними кінцівками, на межі смерті, важкохворі – кожному поліцейські допомагають вижити. Попри постійні обстріли та небезпеку для власного життя, «янголи» щодня здійснюють рятувальні рейси до населених пунктів Мар’їнської громади. За тиждень поліції вдалося вивезти 15 людей.

Правоохоронці отримали виклик про постраждалих внаслідок обстрілу. Під вибухами швидко прибули на допомогу. Одному з місцевих мешканців перебило пальці на руці. Чоловік саме спав у своєму ліжку, коли російські снаряди поцілили в його будинок. Ще один житель отримав тяжку травму ноги. Поліцейські надали пораненим медичну допомогу та доставили до лікарні. Однак не всім вдається вижити під нещадним вогнем росіян.

«Загиблих вивозимо по декілька разів на день», - розповідає один із «янголів» Василь Піпа.

Екіпаж евакуює всіх громадян, які хочуть покинути небезпечне місце. За бажанням господарів співробітники поліції вивозять разом із ними і їхніх домашніх тварин.

«У зв’язку з інтенсивністю обстрілів зросла кількість виїздів, пов’язаних із наданням людям медичної допомоги. Громадяни отримують здебільшого мінно-вибухові травми, осколкові поранення. На жаль, є випадки, коли люди, яких ми доставили до лікарні, померли. Ми постійно закликаємо людей евакуюватися до безпечних регіонів, розповідаємо, що держава надає кожному і притулок, і грошове забезпечення. Хочу попросити всіх громадян виїжджати із зони бойових дій, тому що ми можемо не встигнути врятувати вас», - зазначає поліцейський екіпажу «Білий янгол» Василь Піпа.

mvs.gov.ua

Теги: Білий янгол,Василь Піпа,евакуація, війна в Україні,Донецьк
ПРЯМИЙ ЕФІР