На Луганщині колаборанти почали тікати до росії, їм влаштували посилену фільтрацію

На Луганщині колаборанти почали тікати до росії, їм влаштували посилену фільтрацію
299112 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тільки вчора вдень, 5 жовтня, голова Луганської ОВА заявив про початок звільнення області від окупантів, як колаборанти почали масово намагатися втекти від ЗСУ до росії. Та, вочевидь, самі ж росіяни не дуже раді такому поповненню у своїй країні.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він розповів, що після початку деокупації регіону окупанти влаштували фільтраційні табори, зокрема, один з таких працює у Стробільську і там росіяни відключили зв'язок.

Також вражаючою є кількість поранених російських солдатів. За словами голови ОВА, місцеві лікувальні заклади перевантажені, тож шпиталі почали організовувати у школах. Так, в одній з них зараз перебуває до 200 поранених військовослужбовців рф.

"Через небезпеку наступу ЗСУ у Рубіжному окупанти для виявлення українських диверсантів ввели комендантську годину та посилили фільтраційні заходи. Фільтрація і в Старобільську, де завчасно перевіряють усіх, хто хоче виїхати на територію рф – бажаючих останніми днями значно побільшало. З "міркувань безпеки" росіяни вирішили ще й відключити там зв’язок", – розповів голова Луганської ОВА.

Хоча і це не зупиняє колаборантів, які намагаються вбігти. Так, у напрямку зі Сватового та Кремінної до Новопскова зафіксовано переміщення трьох автобусів прихильників окупантів.

"Бо розуміють наближення ЗСУ", – пояснює Сергій Гайдай.

stopcor.org

 

Теги: Луганськ, окупанти, війна в Україні,ЗСУ ,колаборанти
ПРЯМИЙ ЕФІР