Ніколи не ігноруйте маркування саперів про заміновану територію, – ДСНС України

Ніколи не ігноруйте маркування саперів про заміновану територію, – ДСНС України
326929 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Чернігівщині триває розмінування територій, на яких побував ворог. Тут російський агресор по собі залишив багато небезпечних сюрпризів – протитанкових, протипіхотних, сигнальних мін, розтяжок з ручних гранат. Днями на одній зі звільнених ділянок наші сапери виявили залишки артилерійських снарядів 152-го калібру, що не вибухнули.

«На даний час знайдені дві протитанкові міни ТМ-62М, – розповів Михайло Іл'їв – начальник групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Чернігівській області. – Ми сьогодні вкладаємо по максимуму зусиль, працюємо над тим, щоб ця територія стала безпечною. Адже як показує практика, навколо, де йшли бойові дії, залишилися різні блокпости, і люди хочуть прийти, подивитися, щось для себе знайти, якісь ящики від снарядів перетягнути. І це, не дивлячись на те, що ми виставляємо свої таблички – «Небезпечно – міни!».

У ДСНС суворо застерігають не ігнорувати попередження саперів, які одразу інформують місцеві органи влади про виявлення вибухонебезпечних предметів та проведення в такому районі розмінувальних робіт. Рятувальники також просять не відвідувати лісів та лісосмуг, де розташовувався ворог та не збирати у цих районах цьогоріч гриби.

«Люди поїхали по гриби, машина наїхала на протитанкову міну і підірвалися. 4 людини загинуло», – повідомив Михайло Іл'їв.

На даний час на території Чернігівської області працівниками ДСНС знищено понад 43 тисячі вибухонебезпечних предметів різного калібру. Це – артилерійські боєприпаси, мінометні міни, ручні гранати, стрілецька зброя та боєприпаси до неї, фугасні авіаційні бомби, протипіхотні та протитанкові міни тощо.

 

 

Департамент комунікації МВС України

Теги: МВС України,ДСНС України,сапери,замінована територія
ПРЯМИЙ ЕФІР