Дует Ігор Мізрах - Оксана Білозір виявився вдалим

Дует Ігор Мізрах - Оксана Білозір виявився вдалим
53806 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пісня, народжена під час війни, це набагато більше, ніж пісня, а дует, якщо він вдався, завжди виразніший за те, що пролунало соло.

Ці давні естрадні істини ще раз підтвердили дві пісні, які заспівали дуетом Оксана Білозір та Ігор Мізрах.

Обидва виконавці добре відомі українській аудиторії. Оксана Білозір це Народна артистка України, майстриня сцени, яка вміло сплітає в єдиний візерунок сучасні та народні мотиви.

Популярність Мізраха, як і його вокальна інтонація, простим визначенням не піддається. Письменник, адвокат та аналітик, він залишає сцені те, що не знаходить вираження в інших сферах його діяльності, і тому кожен сюрприз від Мізраха видається несподіванкою та маленьким дивом.

Вільний від законів ремесла, Мізрах ніколи не гастролював, а спілкувався зі зростаючою армією своїх фанатів, влаштовуючи овіяні загадкою пісенні прем'єри, і, оскільки це працювало, не дуже важливо, чи це було спонтанною дією чи хитрою продюсерською технологією.

Оксана Білозір не перша зірка національного масштабу, яка заспівала дуетом із Ігорем Мізрахом. До неї це робили оперні вокалісти Володимир Гришко та Наталія Шелепницька, і сказати, що в них вийшло, це не сказати нічого. Одна лише «Холодно» Шелепницької-Мізраха викликала у слухачів захоплений шок і зробила найзапекліших недоброзичливців Ігоря Аркадійовича його шанувальниками.

Історія з Білозір це дещо інше. Оксана Володимирівна не оперна прима, а досвідчена естрадна співачка, яка працює в певному стилі, і, якщо вона зважилася на дует з Ігорем Мізрахом, то, мабуть, лише тому, що почула у його виконанні щось здатне доповнити і загострити її власну сценічну інтонацію.

Так чи інакше, дует вистрілив. Впевнений вокал Білозір та мужня чуттєвість Мізраха, поєднавшись, породили приголомшливу енергетику, яку неможливо описати словом, але важко не почути у самих піснях.

Пісні, до речі, заслуговують на окрему увагу. Невловимо народні та по-авторськи виразні, вони виявилися ідеальною основою для нового дуету, і той, хто їх вибирав, знає свою справу.

«Красуня-Україна» та «Бійтесь, хлопці» пісні, звісно, ​​дуже різні. Але Ігорю Мізраху та Оксані Білозір вдалося заспівати їх так, що твори, попри багато відмінностей, важко не віднести до одного пісенного альбому, і це ще один вияв вокальної майстерності та творчого вміння артистів.

Обидві пісні претендують на фольклорну інтонацію, але претендують делікатно та творчо, лише забарвлюючи народним звучанням сучасний мелодійний ряд. Обидві пісні показово прості, що надає їм граничної виразності. Зрештою, і одна, і друга збагачені громадянським звучанням і тому є гостро актуальними.

Звичайно ж, свій внесок у характер пісень зробила війна. Всенародне випробування забарвлює світ у тривожні тони і надає кожному слову особливого звучання. Але воно ж не прощає найменшої фальші, і тому інтонаційна і смислова точність, яку продемонстрували Білозір та Мізрах, багато про що свідчить.

Новий дует подарував воюючій країні дві чудові пісні. Чи стануть вони в один ряд із легендарною «Червоною калиною» та іншими скарбами національного пісенного жанру, покаже час, найсправедливіший суддя та мистецтвознавець.

Але «Красуня-Україна» та «Бійтеся, хлопці» напевно зігріють мільйони українських сердець, сповнивши їх добром та відвагою, а про дует Ігор Мізрах – Оксана Білозір будуть довго говорити, як про яскравий творчий успіх двох видатних майстрів сцени

Теги: Ігор Мізрах,Мізра, Ігор Аркадійович Мізрах, Ігор Мізрах Вікіпедія, Мізрах Вікіпедія,Оксана Білозір,Білозір,Дует Ігор Мізрах - Оксана Білозір,Дует Мізрах - Білозір, Ігор Мізрах - Оксана Білозір,Мізрах - Білозір,Дует,Народна артистка України,Народна артистка,Народна артистка України Оксана Білозір,Народна артистка України Білозір,письменник,адвокат,Аналітик,письменник Ігор Мізрах,письменник Мізрах,адвокат Ігор Мізрах,адвокат Мізрах,аналітик Ігор Мізрах,аналітик Мізрах, Володимир Гришко,Гришко, Володимир Гришко Вікіпедія,Гришко Вікіпедія,Наталія Шелепницька,Шелепницька,Україна,Мизрах Игорь и Наталья Шелепницкая. Холодно.,Холодно,песня «Холодно»,Холодно Мізрах-Шелепницька,Червона калина,Красуня-Україна
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР