Окупанти сконцентрували близько 1000 одиниць техніки на кордонах Криму й Херсонщини, – Коваленко

Окупанти сконцентрували близько 1000 одиниць техніки на кордонах Криму й Херсонщини, – Коваленко
294970 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство оборони Великої Британії в останньому оновленому звіті стверджує, що росія, ймовірно, зіткнеться з більш гострими матеріально-технічними проблемами внаслідок вибуху на Керченському мосту 8 жовтня.

"Біля переправи залишається велика черга вантажівок, які очікують на пором", – повідомляють у відомстві.

Разом із тим, на фото і відео вже зафіксовано рух військових ешелонів рф залізничною гілкою Кримського мосту. Вочевидь, цця ділянка залізниці працює не в повноцінному режимі, однак про повне припинення постачань говорити немає змоги.

 

Ситуацію коментує військово-політичний оглядач групи "Інфоспротив" Олександр Коваленко.

"Щодо постачання Південного плацдарму за допомогою Кримського мосту, після його пошкодження внаслідок певного інциденту… Без шапкозакидання та перебільшення. Так, інцидент позначився на постачанні Південного плацдарму, але не критично. Значні пошкодження автомобільної частини моста були б вирішальними, якби постачання здійснювалося виключно автомобільною дорогою, але це не так. Постачання переважно здійснюється залізницею", – зазначає аналітик.

Він підтверджує, що залізниця нині функціонує неповноцінно: лише одна гілка в реверсивному форматі, що знизило обсяги та терміни постачання вантажів, але не критично.

"Доки в результаті ще кількох інцидентів не буде повністю виведено з ладу залізничне полотно, говорити про повне припинення постачання – не доводиться. Крім того, тимчасово окупований півострів Крим зараз буквально нафарширований технікою російської окупаційної армії. Наприклад, лише у районі Армянська та Чонгара зосереджено сумарно понад тисячу одиниць техніки. Грубо кажучи, навіть у разі незворотного інциденту на Кримському мості, окупанти матимуть можливість лише за рахунок ресурсу, накопиченого на ТОТ Криму, поповнювати свої війська технікою протягом двох тижнів", – наголошує Коваленко.

На його думку, це – одна з причин, через яку Україні життєво важливе надання ракетної зброї оперативно-тактичного рівня – для знищення об'єктів російських окупаційних військ у глибокому тилу.

stopcor.org

Теги: Міністерство оборони Великої Британії, війна в Україні,Крим,Херсон,росія,російські війська, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР