Статус полоненого комбатанта для російських солдат, які добровільно здаються в полон

Статус полоненого комбатанта для російських солдат, які добровільно здаються в полон
33678 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як член Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими часто чую питання “Що чекає на російських військових, які здаються за програмою "Хочу жить"?”. Тож сьогодні спілкувався з цього приводу з журналістами одного з українських телеканалів. Насправді, все дуже просто:

Російські солдати, які добровільно здаються в полон отримують статус полоненого комбатанта.

Вся процедура та їхній подальший статус регулюються закритими постановами Кабміну.

Якщо не вчинили військових злочинів, полонені мають вибір:

А) повернутися на батьківщину за програмою обміну,

Б) подати прохання залишитися в Україні (політичний прихисток, вид на проживання, громадянство тощо),

В) переїхати в іншу країну, що погодилась брати на постійне проживання російських громадян (зокрема, Німеччина, Нідерланди).

Ми допоможемо зберегти життя усім тим, хто добровільно складе зброю. А тих, хто не складе зброю добровільно — утилізує ЗСУ.

Ігор Копитін

Теги: член Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими,член Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Копитін,член Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Ігор Копитін,Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими ,Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Копитін,Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Ігор Копитін,Ігор Копитін,Копитін,Ігор Копитін Вікіпедія,Копитін Вікіпедія,Копитін Ігор Володимирович Вікіпедія,Копитін Ігор Володимирович ,Російські солдати,солдати, Російські війська,Російські військові,Україна,військові злочини,злочин,злочини,ЗСУ, Збройні Сили, Збройні Сили України
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР