Росіяни б’ють по Бахмуту - кожні півгодини: що відбувається у місті, яке обстрілюють найбільше

Росіяни б’ють по Бахмуту - кожні півгодини: що відбувається у місті, яке обстрілюють найбільше
273113 ПЕРЕГЛЯДІВ

5 місяців росіяни намагаються завоювати Бахмут та це їм ніяк не під силу. Збройні Сили України контролюють місто. Найстрашнішим залишається район біля промислової зони — "Забахмутка". Він один із найбільш обстрілюваних. 

До сьогодні, 24 жовтня у Бахмуті проживає близько 10 тисяч людей. Місцеві жителі мешкають у підвалах, вибираються ненадовго, щоб набрати води та приготувати їжу на багаттях. За словами людей, які тут залишаються, росіяни б’ють по "Забахмутці" в середньому кожні півгодини. Про деталі життя дізнаємось від журналістки Олени Грамової.

Напередодні в українських Telegram-каналах почали з’являтися повідомлення про те, що Збройні сили України "йдуть уперед у Соледарі та Бахмуті". Проте, офіційного підтвердження Генштабу щодо цього немає. У останньому звіті вказано, що навколо Бахмута точаться жорсткі бої.

У місті продовжують роботу центри видачі гуманітарної допомоги та евакуації. Проте місцева влада наполегливо закликати мешканців до виїзду. У місті практично не працюють рятувальні служби: якщо люди опиняться під завалами через обстріл, їх не буде кому діставати.

У Бахмуті немає зв’язку, тому волонтери, які займаються евакуацією, отримують інформацію про мешканців, що погодилися виїжджати та потребують допомоги, що називається, з рук до рук.

Нагадаємо, 23 жовтня боєць ЗСУ записав відео у Бахмуті. Він звернувся до українців та пояснив, що ситуація у місті - контролюється Силами оборони.

stopcor.org

Теги: Бахмут, війна в Україні,ЗСУ , окупанти,росія
ПРЯМИЙ ЕФІР