80 млн гривень збитків: на Буковині "зловили" двох митників, які допомогли тютюновим контрабандистам

80 млн гривень збитків: на Буковині "зловили" двох митників, які допомогли тютюновим контрабандистам
351475 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Буковині правоохоронці повідомили про підозру двом митникам, які "закрили очі" на те, що водій вантажного автомобіля перевозив 4 850 ящиків цигарок. Внаслідок дій митників держава отримала збитків на 80 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Викрили злочинну схему сприяння у ввезенні тютюнових виробів без сплати обов’язкових митних платежів оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями. До її функціонування причетні двоє працівників митниці", - йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, під час одного з оглядів вантажу на румунському кордоні водії автомобіля надали документи про наявність вантажу у вигляді 4 850 ящиків цигарок. Також вони запевняли, що товар прямує транзитом через Україну до Грузії.

Але під час проведення огляду вантажівки на одному з постів Чернівецької митниці працівники митниці помітили, що вантаж зник. Вони зробили відповідні записи в документах та внесли відомості до інформаційної бази.

"Відтак у результаті злочинної схеми на територію Україну ввезли підакцизну продукцію без сплати до бюджету обов’язкових митних платежів. Сума завданих збитків сягає 80 млн грн", - додали у поліції.

Правоохоронці повідомили про підозру двом чернівецьким митникам за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків);
  • ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу);
  • ч. 2 ст. 366 (службове підроблення).

stopcor.org

Теги: Буковина,контрабанда,митники,контрабанда сигарет,митниця
ПРЯМИЙ ЕФІР