Громов: при відході з Херсону окупанти можуть знищити місто

Громов: при відході з Херсону окупанти можуть знищити місто
341224 ПЕРЕГЛЯДІВ

27 жовтня заступник начальник Головного оперативного управління Генерального Штабу Збройних Сил України Олексій Громов повідомив, що російська армія при відступі з Херсонщини може влаштувати серію терактів, серед яких може бути підрив ЗАЕС.

Про це він сказав під час брифінгу.

За словами Громова, ворог зробив певні висновки зі свого відступу з Харківської області у вересні, тому шанс на теракти у Херсонській та Запорізькій областях збільшився в рази.

"Враховуючи відсутність будь-якої гуманності, дотримання міжнародних конвенцій, а також патологічну брехню всі кремлівських політиків і пропагандистів, противник може прийняти "непрості рішення". Найбільш ймовірно, що противник під час відступу може вдатися до проведення серії терактів з підривом житлових масивів, перетворенням тимчасово окупованих територій на випалену землю, щоб завдати критичні збитки поверненій Україні території", - сказав він.

Водночас Громов попереджає, що "вкиди" російської федерації про так звану "брудну бомбу" не виключає те, що окупанти можуть організувати підриви на Запорізькій атомній електростанції з метою її остаточного виведення з ладу та провокування техногенної катастрофи.

Нагадаємо, раніше "Енергоатом" повідомив, що росія, ймовірно, намагається приховати свою підготовку до теракту на Запорізькій атомній електростанції. Для цього вони запустили в інформаційне поле заяву, що нібито України розробляє "брудну бомбу".

stopcor.org

Теги: ЗАЕС , окупанти, війна в Україні,Олексій Громов, Агресія росії в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР