Бій за Облгази на фінішній прямій

Бій за Облгази на фінішній прямій
26512 ПЕРЕГЛЯДІВ

Реалізація державної політики щодо арештованих активів Дмитра Фірташа дещо загальмувала. В одному із вересневих інтерв’ю очільник НАК Нафтогаз Юрій Вітренко якому АРМА передано в управління активи 22 газорозподільних компаній групи Регіональна газова компанія, заявив - «Менеджери Фірташа вороже поставилися до арешту і передачі активів у державне управління». На ділі спротив відбувається через судові позови щоб загальмувати процес шляхом заборони АРМА укладати договори на управління активами із новоствореною дочірньою компанією Нафтогазу

ТОВ "Газорозподільні мережі України" під керівництвом маловідомого у енергетиці Дениса Миргородьского, адвоката із Дніпра. У бій вступили голоси РГК і серед політиків, Олексій Кучеренко який днями вкинув відверто провокаційну «новину» про відключення Трипільської ТЕС, насправді ніякого відключення і не відбувалось оскільки станція споживає вугілля та мазут, газ лише аварійний ресурс. Мета - дискредитація Нафтогазу, чим давно і системно займаєтся політик, частий гість бізнес центру Сенатор, де розміщено офіс РГК. Про борги Облгазів перед державними компаніями Укртрансгаз, Оператор ГТС, в мільярди гривень, політик сором’язливо не говорить. Високооплачувані юристи теж при ділі, роками вони надають юридичні послуги усім Облгазам групи. Кожне газорозподільне підприємство оплачує юридичні послуги через які відмито сотні мільйонів на рік. Хоча фактично це були штатні юристи Операторів яких звільнили та відразу призначили у новостворену структуру АО «Правовий альянс» під керівництвом вхожого до суддів Олександра Костенка. Доречі, гроші на ці послуги у тарифах облгазів ми не знайшли!

Боротьба достигала апогея коли Артему Компану, директору газового трейдера ЙЕ Енергія Дмитра Фірташа не вдалося домовилися із НАК про зони впливу у новій структурі.

Артем Компан та Олег Ніканоров директор РГК, провели селектор із керівниками облагазів і зобов’язали не реагувати на усі листи та звернення НАК про збори Акціонерів операторів ГРМ, наголосили що за потреби відключать усі програмні продукти які забезпечують діяльність облгазів у випадку «державного рейдерства». Нагадаємо що сервери Облгазів контролюються РГК.

Поряд із тим, поки на горі йдуть розбірки деякі менеджери нижчого рівня на місцях, розуміючи що скоро скінчиться їх каденція почали «пакуватись» кешем. В хід йдуть усі можливості, до прикладу у Київській області зі службового транспорту масово зливається пальне, спостерігається хвиля скруток газових лічильників за винагороду керівниками Інженерних служб, лабораторія у Боярці під керівництвом Безуглого Олександра перетворилася на SHOP де можна придбати правильну експертизу від 300$ за побутовий і до 10000$ за промисловий лічильник. Забудовник з Київщини на умовах анонімності повідомив, що керівництво АТ Київоблгаз вимагає гроші за все. «Такого свавілля не було ніколи, будь-яка дія чи то зняти пломбу на вузлі обліку, підписання акту розмежування, отримання Технічних умов приєднання до мереж, чи погодити проект - лише через гроші. Пустити газ у багатоповерхівку це взагалі треш. При чому не соромлячись посадили на цю тему Начальника відділу економічної безпеки Облгазу Смульського В’ячеслава. Кеш береться прямо в кабінеті і лише тоді він дає вказівку на відповідні служби. Без цього вони не працюють, дають формальні відписки, ТВО Голови правління Руслан Писанко це просто голова, він нічого не вирішує».

За словами нашого співрозмовника сотні тисяч доларів США щомісяця отримують ці ділки. Дане твердження підтверджує Антимонопольний комітет який розпочав масштабне розслідування щодо неправомірних дій керівництва Облгазу. Як повідомляє АМКУ на своєму сайті «До Відділення останнім часом надійшла значна кількість скарг від громадян та юридичних осіб на дії згаданого підприємства. Зокрема на те, що воно встановлювало додаткові вимоги у технічних умовах приєднання, не погоджувало проекти зовнішнього газопостачання (обґрунтовуючи відмову неповним пакетом документів) та визначало місце приєднання об’єктів газопостачання до мережі на значній відстані від них, не даючи можливості здійснити альтернативний розрахунок приєднання у ближчій точці тощо».

Як повідомили працівники регулятора, візитер з Облгазу, головний фахівець з корпоративних відносин адвокат Братель Олександр, намагавсяспонукати керівництво АМКУ до «вирішення цього питання за винагороду».

Наразі Підприємству загрожує багатомільйонний штраф.

Схоже скоро ми таки побачимо зміни у наглядових радах і керівництві Операторів ГРМ, сподіваємось туди призначать фахівців без корумпованого дурману адже війна триває і енергетичний фронт має тримати свій удар.

Теги: Нафтогаз,НАК,НАК Нафтогаз,Облгаз,Бій за Облгази на фінішній прямій,Дмитро Фірташ,Фірташ,Дмитро Фірташ Вікіпедія,Фірташ Вікіпедія,Вітренко,Юрій Вітренко,Юрій Вітренко Вікіпедія,Вітренко Вікіпедія,Україна,АРМА,Регіональна газова компанія,газова компанія,Газ,Кучеренко,Олексій Кучеренео,ТОВ "Газорозподільні мережі України",ТОВ Газорозподільні мережі України,Газорозподільні мережі,Газорозподільні мережі України,ТЕС,Трипільська ТЕС,Трипільська ТЕЦ,РГК,Дніпро,Денис Миргородський,Миргородський,ГТС,Костенко,Олександр Костенко,АО «Правовий альянс»,Правовий альянс,АО Правовий альянс ,Укртрансгаз, Оператор ГТС,енергія,Компан,Артем Компан,ЙЕ Енергія,Олег Ніканоров,Ніканоров,АТ Київоблгаз,Київоблгаз,Київ,Київщина,Смульський В’ячеслав,Смульський,США,Руслан Писанко,Писанко,Сполучені Штати,Сполучені Штати Америки,Америка,АМКУ,Братель Олександр,Братель
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР