Співпраця з Чеською Республікою є потужною і конкретною – Денис Монастирський

Співпраця з Чеською Республікою є потужною і конкретною – Денис Монастирський
273518 ПЕРЕГЛЯДІВ

На цьому міністр внутрішніх справ України наголосив, 31 жовтня, під час зустрічі з Вітом Ракушаном, Першим віце-прем’єр-міністром, Міністром внутрішніх справ Чехії.

Денис Монастирський висловив вдячність Чеській Республіці за послідовну підтримку українського народу. І наголосив, що налагоджена співпраця є однією найкращих серед взаємин з іншими країнами.

«Відносини між нашими країнами стали конкретнішими і більш повноцінними після повномасштабної агресії російської федерації. Ми маємо конкретну допомогу з боку Чехії для відновлення роботи підрозділів Міністерства внутрішніх справ, насамперед, щодо відновлення парку пожежної техніки, забезпечення індивідуального захисту наших пожежників. У конкретних ситуаціях ми передаємо потреби, які виникають у нас після руйнування підрозділів наших служб, які відбуваються щодня в Україні. Зокрема, Чеська Республіка взяла під опіку Дніпропетровську область, саме там за її сприяння будуть відбудовуватися і підрозділи, і житло. Конкретна допомога надається не тільки в Україні, а й у самій Чехії. Адже близько півмільйона громадян України сьогодні отримали захист Чеської Республіки», – зазначив Денис Монастирський.

Міністр внутрішніх справ України окреслив найгостріші виклики, для реагування на які МВС потребує підтримки чеської сторони. Насамперед, ішлося про технічне забезпечення підрозділів і сприяння у розслідуванні воєнних злочинів, лікування і психологічну реабілітацію захисників. Сторони обговорили також масштаби гуманітарного розмінування забруднених ворогом територій України, зокрема, й завдяки Механізму цивільного захисту ЄС. Окремо йшлося про можливість відкриття представництва українського міграційного відомства у Чехії.

Міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан запевнив у готовності й надалі розвивати співпрацю, а також продовжувати активну взаємодію після закінчення війни.

«Це наша друга зустріч. Перша відбулася, коли Денис Монастирський виступив в Празі. На мою думку, це був надзвичайно успішний захід, оскільки він мав можливість звернутись до країн ЄС і розповісти, як це – жити в умовах війни. І я вважаю одним із своїх найбільших досягнень прийняття українських біженців нашою країною за великої підтримки чеського народу», – зазначив Віт Ракушан.

За його словами, Чеська Республіка сприятиме МВС України у питаннях лікування та реабілітації захисників, у площині розслідування воєнних злочинів, допомагатиме відновленню підрозділів МВС після війни, а також сприятиме у процесі приєднання до Механізму цивільного захисту ЄС.

 

 

 

Департамент комунікації МВС України
Фото Миколи Анацького

Теги: МВС України,міністр внутрішніх справ України,Денис Монастирський,Чехія
ПРЯМИЙ ЕФІР