Андрій Данилко продає Rolls-Royce Фредді Мерк'юрі, щоб допомогти ЗСУ (фото)

Андрій Данилко продає Rolls-Royce Фредді Мерк'юрі, щоб допомогти ЗСУ (фото)
296770 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фанати гурту Queen зі всього світу затамували подих. Легендарний автомобіль лідера гурту Фредді Меркʼюрі виставлений на продажу. І зробив це український співак Андрій Данилко. Все заради того, аби допомогти Збройним Силам України у війні проти росії. 

За словами Данилка, колись він купив цей автомобіль, щоб подарувати його музею Queen або зробити частиною експозиції в Україні, але війна внесла свої корективи. І він вирішив пустити з молотка автівку і всі отримані кошти пожертвувати на будівництво реабілітаційного центру в Україні. Про це артист повідомив у себе на сторінці в Instagram.

Данилко продає Rolls-Royce Фредді Мерк'юрі, щоб допомогти ЗСУ (фото)

Аукціон відбудеться 5 листопада у Лондоні. Стартова ціна лота заявлена в розмірі від 20 до 30 тис. фунтів стерлінгів.

Данилко продає Rolls-Royce Фредді Мерк'юрі, щоб допомогти ЗСУ (фото)

Сам аукціонний дім Sotheby's не буде брати свій відсоток, як це буває зазвичай, а всі 100% коштів перерахує на благодійну мету – безоплатну допомогу в Україні 

"Варто зазначити, що аукціонний будинок не бере свій відсоток, як це зазвичай буває. І всі 100 відсотків перераховує на благодійну мету безоплатну допомогу в Україні за новітніми медичними стандартами для дорослих і дітей, які постраждали в результаті війни. Перший сучасний реабілітаційний центр в Україні Superhumans розпочне роботу вже на початку 2023 року", – йдеться в повідомленні.

На сайті аукціону пишуть, що перші роки життя цього автомобіля не задокументовані. Однак відомо, що Rolls-Royce придбала компанія Mercury. Goose Productions Ltd. 1979 року. Малоймовірно, що співак керував автомобілем, оскільки не мав водійських прав. Мерк'юрі їздив автомобілем з особистим водієм на концерти Queen.

До слова, сам реабілітаційний центр Superhumans будують у Львівській області на базі однієї з лікарень. Амбасадорами цього лікувального центру стануть співак Стінг, актор Шрайбер та фонд мільярдера Бренсона. Це буде спеціалізована клініка із протезування, реконструкції та лікування посттравматичного стресового розладу.

Данилко продає Rolls-Royce Фредді Мерк'юрі, щоб допомогти ЗСУ (фото)

Нагадаємо, сьогодні зранку Фонд Сергія Притули оголосив новий збір – на 50 британських гусеничних бронетранспортерів FV103 Spartan. Кошти збиратимуть до 8 листопада. Мета — зібрати 200 млн гривень і викупити всю партію, яку вже протестували та перевірили. Гусенична техніка вкрай необхідна в умовах дощів та снігів. 

stopcor.org

Теги: Андрій Данилко,Rolls-Royce Фредді Мерк'юрі,Фредді Мерк'юрі,Queen,допомога ЗСУ
ПРЯМИЙ ЕФІР